This Is A Story About A Girl Called Lucky( Part One)


Prolog:
Det var en gång en flicka,tonåring,kvinna,tant,prinsessa,ufo...typ...något...som vissa tyckte om att kalla Lucky.
Var Lucky än vände sig och vilka problem Lucky än kunde tänkas tampas med så fanns det alltid någon som viskade:" MEN Lucky. Skyll dig själv. Du är ju LUCKY".
Lucky var väldigt van så varje gång det kunde tänkas dyka upp ett nytt litet problem så var Lucky rustad.
Lucky tappade aldrig humöret och var alltid beredd på det värsta. Ofta trillade Lucky och slog sig när hon hade för höga stilettklackar när hon bestigde berg men Lucky var inte rädd för blåmärken. Hon hade alltid en bunt Hello Kitty-plåster i sin LV-Speedy.
Lucky hade två söner som vi kan kalla Ethan och Valentino. Eftersom varken Ethan eller Valentino tyckte om Hello Kitty så hade Lucky alltid med sig Star Wars-plåster i sin LV-Speedy,också. Det var tur att Lucky stasat på en LV Speedy 35. Inte hade väl Lucky anat vid köpet att så mycke skulle behöva rymmas i denna väska varje gång den lilla trion gick ut?

Alla VET ju att långa historier är de bästa men eftersom Lucky kunde se ut som hon drunknat i foundation fast hon liksom hade de glossiga läpparna ÖVER VATTENYTAN så var Lucky tvungen att hitta en medelväg.

Lucky beslutade sig för att skriva en historia baserad på en sann händelse som utspelade sig när Lucky Ethan och Valentino flyttade utomlands under ett par veckor våren 2009.
Lucky ville gärna skriva sida upp och sida ner men förstod såklart att efter typ...fyra maskinskriva sidor så hade ca 60% av läsarna redan somnat. Lucky beslutade sig då för att skriva dagbok. Typ logg..blogg..diary..

Idag ska ni få läsa första dagboksinlägget om Lucky Ethan och Valentino,exklusivt här hos mig.


This Is A Story About A Girl Named Lucky Part One

Lucky Ethan & Valentino lämnar sviten i Karon Beach och åker till "The Melrose-Place"....

Aldrig hade Lucky kunnat tro att tre dagar kunde vara så fantastiska som de tre dagar Lucky Ethan och Tino tillbringat i Karon Beach.
Som vanligt hade alla Lucky kände ställt sig väldigt frågande till Lucky's beslut.
Var det inte nog att ha ansvar för sig själv och de två älskade sönerna helt ensam i en världsdel på andra sidan jorden, borde i Lucky rest direkt till destinationen när den lilla familjen skulle tillbringa sina kommande veckor?
Var det en protest rent av att Lucky var tvungen att åka till andra sidan Phuket först?
Varför skulle de små sönerna behöva packa upp och packa ner åka taxi hit och tuk-tuk dit?
Lucky Ethan och Tino var dock själva jättenöjda med resplanerna och försökte sätta på sig headset när de övriga rösterna blev lite för gälla. Av någon mysisk anledning råkade Lucky få en svit. Kanske log hon,kanske tappade Ethan en glass på hennes nymålade tånaglar så allt såg ut som smutsigt tuggumi? Vem vet?
Lucky Ethan och Valentino skötte sig exemplariskt i sviten, trillade inte ner från balkongerna,länsade inte minibaren och hoppade inte sönder sängarna. Lucky och sönerna hade gärna stannat i sviten med den milslånga stranden precis framför en ev balkongerna i all evighet.
Dock visste ju Lucky (såklart) att hon var medborgare i ett demokratiskt land där alla barn hade skolplikt.
Därför var Lucky tvungen att byta destination och åka till en annan "by" i Phuket där det fanns privatskola tillgänglig för sönerna på ett språk de båda kunde hantera, svenska.
Lucky hade inte råd eller lust att bo på hotell i flera veckor. Inget är väl så trevligt som typ..ett eget hem?
Därför hade Lucky hyrt en del av en villa i ett område som åtminstone på bild såg ut lite som den gamla klassikern "Melrose Place". Lucky visste att det skulle ligga små lägenheter under hennes övervåning.Lucky visste att det skulle finnas en till villa mitt i mot villan där Lucky och sönerna skulle bo. Lucky visste att det skulle finnas små "studios" i en länga precis vid den gemensamma poolen. Lucky VILLE så gärna TRO att alla människor som skulle bo i det "Melroseplace-aktiga" lilla kvarteret var precis som Lucky.
De skulle dela på en flaska vin eller en flaska Perrier vid poolen någon gång i veckan.Kanske grilla en bläckfisk tillsammans en gång eller två.Nicka artigt när deras blickar möttes vid den gemensamma poolen.Handla med sig tvättmedel om någon var sjuk och inte kunde ta sig till the super-market. För visst skulle väl alla på "Melrose" tvätta sina kläder själva? Det fanns ju liksom tvättmaskiner enligt planritningen.
Som en blixt från en kokosnöt slog det sedan Lucky att det NOG KANSKE inte skulle bli PRECIS så i detta "lilla Melrose-område där alla skulle ha koll på alla" men man var ju tvungen att hålla humöret uppe,right?
Lucky Ethan och Valentino packade in sina typ...78 resväskor med gosedjur,smink,parym,underkläder,datorer,skor ,kameror,historieböcker,serietidningar,
modemagazin,kritor,myggmedel,coca cola och champagneflaskor i en gigantisk taxi och styrde kosan mot sin nya destination.
HUR skulle det gå för söta lilla Lucky och sönerna Ethan och Valentino? Skulle de ens komma fram till "Melrose-Place" utan att bli nermejade ev en jättevaran eller en berusad Tuk-Tuk-förare?

To Be Continued...XoXo♥

(Lucky hade väldigt ont om tid att korra sina dagbokstexter eftersom Ethan liksom var som en liten snäll men väldigt bestämd mini-boss. Om Lucky inte ägnade honom näst intill 100% uppmärksamhet så blev inte dagen rolig(are) för Lucky. Därför satte Lucky alltid Ethan och Valentino i ..typ...första hand och korrade sina dagbokstexter när hon hade tid för sådana ytliga saker nästa gång.)
3 kommentarer
ANGELICA- www.improvme.blogg.se

Jätte fiin blogg!

Vad ha du för fotoprogram?

Ellinor

Hihi, jag tycker mig känna igen de grova dragen i historien. Det ska bli spännande att läsa fortsättningen.

Happy Go Lucky ;)

HannahSthlm

Angelica: Thanx!

Picnik. Snabbt,enkelt och för en liten summa kan du spara o hålla bra arkivering på dina bilder också. Har man ont om tid,ont om pengar,etc. är det bra med alternativ till dyrare föregångare!:P Visst blir bilderna vissa gånger bättre i photoshop men jag personligen tycker inte alls det är lika roligt att jobba i photoshop om det gäller enkel publicering (blogg etc).För papperstryck och annat "seriöst jobb" är photoshop självklart det bästa alternativet! (enlixt expertisen)Det finns ju riktigt prisvärda photoshop-alt nu för ca 1000 kr för hemma-användare men eftersom picnik uppdateras med jämna mellanrum så kan "man" ändå variera sig med enkla medel.(enligt moi)Jag är ganska tålmodig och finner variationsmöjligheter när jag letar ordentligt,dock skulle jag önska fler ramar och textsnitt där å ä och ö kan använads..aja...man kan inte få allt..på en gång;)!Skulle rek. dig att skapa ett konto och ladda upp bilder och pröva en månad. Gratisversionen är tråkig om du skapat "provbilder" som du glömt spara etc. eftersom den versionen endast lagrar sex stycken bilder (dina senaste uploads). Men du kan ju pröva så? http://www.picnik.com



Lycka till! Ha en fin Söndag!



Ellinor: Gööör du? Näämen? Hehe...;)

Del två kommer snart. Ska bara dammsuga upp frost flakes...Samma visa efter varje frukost. E får mjölk och flingor(utan socker). Jag går och fixar kaffe. E plockar fram socker ...och hux flux..vi har frost flakes över halva golvet...NU åker sockret UT!Har fått nog:)



Go Luck U 2 !:P Kram