"Är inte alla annorlunda...egentligen"...

Hade inte tänkt att ge mig på att skriva om Bloggbråket   ..egentligen...igen.
Jag gjorde det nämligen igår, jag var försenad till en lunch men tog mig ändå tid och så..poff..försvann i cyberrymden.
Det kändes som att det var någon mening med det.
Det inlägget var mer personligt.

Men jag gör ett nytt försök...lite långt..så varning för det...Ca 3 minuter tar det att läsa!



Jag måste faktiskt som tvåbarnsmamma,latteberoende,utseendefixerad och med presationsbehov säga att jag tycker det känns ganska omotiverat av Skugge att hoppa på Ebba.
(Katerina Janouch blev visst inblandad på ett hörn där också.?)

ALLA lever ju sina liv olika,oberoende om man har barn eller inte!

Att Ebba, som är hur trevlig och ödmjuk som helst,känner sig stressad av att ha "många bollar i luften"....KAN det inte vara möjligt eftersom att hon inte har barn?!

Ska man börja jämföra på det sättet så kan man ju jämföra.....
 ......familjer med en mamma och pappa som bor tillsammans vs hushållen med en ensamstående mamma eller en ensamstående pappa.....

Ska familjer med två föräldrar under samma tak inte ha rätt att klaga då för att ensamstående har det så mycket slitigare som måste dra hela lasset själva med mat,tvätt,skola,dagis,bvc etc?

Kan familjer med två föräldrar egentligen ha problem? Dom är ju två vuxna..varför klaga?

Ska man kanske börja jämföra hur det är att ha karriär med ett barn mot hur det är att ha en karriär med sju barn?
Kan det inte vara ett pussel då med nanny,resor etc. om man bara har ett barn?
Har man rätt att vara trött då?

Sure sure...
Ibland ser min söta piffiga lillasyster förskräckt ut när vi invarderar hennes lägenhet.
Mina barn är bestämda,söta,högljudda och stökiga.
Min lillasyster är 28 år och har inga barn. Hon vet inte ens om hon vill ha några barn.
Hon undrar hur jag kommer ihåg alla tider och att alltid ha mat hemma.
Hon handlar på 7 /11...när hon inte äter ute.
Hon jobbar ca 50 timmar i veckan,tränar,går ut och shoppar..och ...
ta-daaa...stressar!
Ska jag tala om för henne då att hon inte KAN stressa.
DET ÄR JU OMÖJLIGT.....
för att hon har ju inte ....några barn!
Vad har hon att stressa över?

Mitt liv måste ju med tre tvättmaskiner om dagen, två diskmaskiner ,en timmes matshopping, ca 30 minuters letande efter bortappade vantar och mössor på fritids och en timmes nattning med tandborstning,bad & saga vara rena rama himmelriket ... om man börjar JÄMFÖRA med TV4 familjerna i "Familjen Annorlunda"


Ändå känner jag mig ganska trött när dagen är slut.
Klockan är över midnatt nu.Elliott vaknar 6.30.
 Får jag känna så?Är det befogat? Får jag känna mig stressad fast jag inte har en baby?

Får jag känna mig otillräcklig fast jag inte sover på en jysk bädd-madrass på golvet  som jag kört hem själv?

Och jag dricker ju faktiskt champagne med jämna mellanrum  (ca 5 gånger om året)och shoppar..och är modeintresserad och...är en mamma!

HUR KAN DET GÅ IHOP?

Lever jag inte ett tillräckligt stressigt liv då för att jag bara har två barn och inte tio små vildar hemma?




Jag tycker Bloggbråket var fånigt och att det inte borde startats och att det bums borde sluta.

Det finna liksom inget mer att säga..inget mer att tillägga...

Jag har det stressigt.Familjerna Annorlunda har det stressigt.Min söta lillasyster har det stressigt:Ebba har det stressigt. Linda Skugge har det stressigt.
Vi har det alla stressigt.
Vår stress visar sig nog bara under lite olika skepnader.

Jo en sak...en ganska smart sak finns att tillägga.

William sa en väldigt bra sak om just namnet på  programmet "Familjen Annorlunda" när dom körde trailern på fyran ,innan programmet startat.

"Men..hellooo...vad är det där för namn..är inte ALLA annorlunda?"

Och det har han ju helt totalt absolut rätt i!

SÅKLART vi ÄR!
Vi är ALLA unika och annorlunda och ingen annan kan sätta sig in i HUR vi känner...oberoende om vi har noll,två,tre eller tio barn!





Här kan ni läsa Familjerna Annorlundas Bloggar btw ...spana in!

Familjen Carlsson

Familjen Cotino Karlsson

Familjen Johansson
16 kommentarer
Ellinor

Jag håller med dig, det bråk som blossat upp i media är rent ut sagt löjligt. Det är välbekant att vi lever i ett allt för stressat samhälle idag och jag tror att de drabbar alla, vare sig man har barn eller ej. Enda skillnaden är att man kanske är stressad över olika saker, men i slutändan, vad spelar det egentligen för roll?

Diskussionen borde istället handla om hur vi ska lära oss att varva ner och andas mellan varven.

Bra synpunkter från din sida, det var roligt att läsa :)

Kram på dig

maria

håller helt med dig i det du skriver. linda skugger skriver så här i sitt senaste blogginlägg:



"Alla barnlösa, frivilligt eller ofrivilligt, som lever normala liv med normala heltidsjobb i verkligheten är underbara! Ni kan sluta att ta åt er och ägna er åt viktigare saker nu. Tack."



Finns det egentligen nåt sånt som "normala liv med normala heltidsjobb i verkligheten"? Skugge påstod ju att ebba har fötts med en guldsked i mun, men sanningen är ju att alla har olika förutsättningar både ekonomiskt och annars (vissa har t.ex. lättare för att studera och skaffa sig krävande jobb än andra). och skugge har ju inget "normalt heltidsjobb" ;) och vad ska ebba göra då enligt skugge? det är ju inte ebbas fel att hon fötts som en von sydow. ebba jobbar ju väldigt mycket och jag skulle inte tycka att hon var en bättre eller sämre människa om hon jobbade på ica. att lyckas göra en hobby till ett jobb är ju bara bra! det betyder inte att det är bara att sippa champagne hela dagarna, som skugge tycks tro. skugge gräver sin egen grav med sina blogginlägg.

Att ha det gott

Mycket bra skrivet

Linda

Du har så rätt! Vem som har rätt att känna sig mest stressad är bara helt irrelevant. Alla är så olika! Fast Linda Skugge har väl oftast uppfattat sin egen situation som den enda rätta, vare sig det är singel, emo eller mamma. Jag kände mig mer stressad när jag var singel. Jag ställde så många krav på mig själv, men när jag tänker tillbaka på det borde jag ha njutit mer av all tid.



Fast man lever ju alla i sin egen verklighet och jag hade verkligen inte lyssnat som 23-åring(jag som ung) på en 32-årig gammal morsa (jag nu) som hade sagt åt mig jag inte borde stressa upp mig för "småsaker", inte skämmas så mycket för mig själv och att jag borde vara mer ödmjuk mot mig själv.



Usch, vad länge man kan prata om sådant här. Det viktigaste är väl som du sa, att vi alla är individer, med olika behov och bla bla bla, nu kom socionomen i mig fram;) Kramar.

Tina

Bra resonemnag du för. Klart att inte all stress kan te sig likadant för alla! Alla har vi något som stressar oss, oavsett om det är barn, jobb, eller av helt annan karaktär. Det gäller att hitta sitt eget tempo, att få det rätt liksom fastän det inte är lätt alla gånger. Vad är stress egentligen, när vet man att man nått en nivå som man "får" kalla stressigt?

Emma says style, love & rock and roll.

åh vad söt han är. Alla är ju annorlunda. Så rätt & jag håller med dig om dispyten i övrigt! Kul att få höra det från en mammas sida också!

delinda

bra skrivet gumman, håller med dig! kramar

Mrsmodesty



Bra att du uppdaterade mig lite om bloggbråket jag inte haft tid (;-)) att läsa om förut!



Jag håller med dig. Man har väl olika stresstolerans och krav på sig själv kan jag tänka mig. Jag tror dock att de som nästan stressar ihjäl sig (typ de som får hjärtinfarkt vid 30, oftast kvinnor) är perfektionister, kanske inte så stresståliga som de "vill" vara och som kanske är som din syster (och kanske också har barn). Men det finns de facto arbetslösa som också är stressade (över sin situation då, men dte är lika farligt och jobbigt):



Ska man hårddra det skulle man väl kalla Skugge för en bortskämd I-landsmamma som slipper stressa 2 mil till brunnen varje dag med barnen hängande i sjalar runt kroppen, odla sin egen mat osv. Hur fan kan hon stressa då hon har tvättamaskin, kran, ICA och spis liksom?



Sedan menar också jag att Skugge inte har ett "normalt liv". Majoriteten av Sveriges kvinnor försörjer sig intesom Skugge, om mailstream är det normala.



Kram!

M Fredriksson

Re Maria: Du skriver att Ebba von Sydow jobbar mycket men VAD GÖR HON? Vad har hon tillfört mänskligheten med sitt urbota enfaldiga bloggande där hon sätter sig i första ledet, alltid, och tubbar yngre, omogna tjejer att köpa allehanda dyra modenycker. Om inte folk var så radiostyrda att gudsnådeligt se upp till överklassen och svälja alla deras floskler, då vore mycket vunnet. Ingen skulle vare sig anställt Ebba von Sydow eller gått på hennes svada om hon inte vore kommen från överklassen, inbilla er inget annat. Tyvärr ser man av kommentarerna att överklassen fortfarande styr och ställer, fy tusan!

maria

ebba von sydows blogg får mig på lite bättre humör då jag sitter på jobbet och har fem minuter över. då kan jag gå in på hennes blogg och läsa den, det är vardagslyx. håller med dig om att hon inte är den bästa förebilden för unga tjejer ur ekonomisk synvinkel, men hon är en bra mycket bättre förebild än många andra kändisar, eftersom hon lever rätt sunt. Och grejen med hennes blogg är ju att man får drömma, var och en köper sen det som bankkontot tillåter. och att driva en framgångsrik blogg är lättare sagt än gjort, många försöker men få lyckas. så ebba har nog allt mycket mellan öronen också, fastän hon fått ett försprång i livet p.g.a. sin bakgrund.

fia

jag har själv blivit bemött som du skriver i början att jag har inget att klaga över för jag har ju man och barn , sen att en är handikappad det går ju jämt upp med att jag har en man ... att va ensamstående är ju tufft men det kan va lika tufft att va 2 tror inte att det finns nån som har dte värre än nån annan , måste det va så att nån har dte värre än nän annan ?? gillar din blogg , har sagt dte förr och säger det igen . kram

HannahSthlm/Johanna Törnqvist

Kul att höra alla era åsikter! Alla är vi olika och har olika förutsättningar och stressmoment,det kan vi aldrig komma ifrån.

Att bli lite mer lyhörda för hur andra upplever situationer kan vi nog alla bli bättre på dock och på det sättet (det enda sättet?!) kanske detta "bloggbråk" varit till godo?Att få upp ögonen för hur olika allas "vår verklighet" faktiskt ser ut!

Kramar till er alla!:)

Anonym

jag kan inte sluta störa mig på skugge. nu "utmärker" hon sig igen: "kanske vi får ett gäng ifv-prinsar..." apropå victorias förlovning. vilken kvinna (skugge alltså), jag säger då det.

Linda // Absolut Glam

Bra skrivet. Det är samma sak som med alla negativa (och positiva) saker i ens liv. Men kan ju bara jämföra med sig själv och sitt eget liv. Om man skulle tänka på alla som knappt har tak över huvudet, svälter eller har HIV fick man ju aldrig klaga. Precis som om man skulle jämföra sig med dem som är nykära, vinner på lotto och har det allmänt underbart, då fick man ju aldrig vara glad för det lilla.



Allt man känner är ju i relation till det man själv vet om.

mrsmodesty



Visst har säkert någon lärt sig något av bloggbråket (tror dock tyvärr inte att Linda Skugge tar åt sig?)



Jag fick själv höra igår att jag minsann har det så lätt då jag är ensam med barnen eftersom de ju är "så stora", det är tydligen mycket värre att vara två personer med en bebis...Visst,. det hade säkert varit tufft om de varit bebisar, men större barn kräver ju faktiskt också saker, fast på ett helt annat plan, det blir ju läxhjälp, skjutsa till träningarm.m., istället för blöjbyten osv, och det ena är väl inte mindre jobbigt än det andra?



Nej, "vi" kvinnor borde skuta jämföra oss med varandra och gradera och greja! Vi har det som sagt tufft ibland allihopa och med rätt att gnälla (då brukar ju trycket lätta) :-)

Sandra

Jag håller med dig, alla har det stressigt men av olika anledningar...man kan bli stressad av att inget ha att göra också :)