Ljus för Engla och de andra små...



Ikväll var det ju en minnesstund för lilla Engla kl 21.00.
Jag kom hem så sent och hann inte skriva något på bloggen men jag har skickat uppmaningen via mejl.
Det verkar som många deltagit och vista sin sorg och avsky för det obeskrivliga.
Men det får inte stanna här. Jag tycker vi kan fortsätta tända våra ljus för Engla tills de brinner ner och vi kan även sända tankar till de andra små liven i Arboga och Surahammar.
Det här är saker man bara vill glömma men som man som en tänkade ,medkännande mäniska inte glömmer.
När så här många barnmord sker på kort tid så är det svårt att fortsätta tänka att människan är god. När man sedan ser på alla människor som ändå försöker hjälpa till och tänder ljus och bryr sig så får man ändå lite hopp tillbaka om att människan kanske ändå är god.
Man kan aldrig skydda sina barn från allt. Inte ens om man är hemma med dem. Livet måste ändå gå vidare.
Medan livet går vidare kan vi fortsätta tända våra ljus för de som inte finns här längre och tänka på att ge mycket kärlek och uppmuntran till våra barn!Då kanske de kan växa upp till hela, glada, trygga och friska personer. Det finns inga garantier men det är garanterat fler sådana personer vi behöver i samhället i framtiden!
5 kommentarer
Angel

Gjorde samma sak här hemma.

hannahsthlm

Angel: Ja och det var många med oss..undrar hur många som tände ljus egentligen? Jag hoppas det var massor,massor och åter massor!

Anonym

Bra skrivet!

Jag tände också jus igår... Hoppas att många många fler gjorde samma sak

hannahsthlm

Ja det hoppas jag med,att det var massor..men så verkar det ju varit! Det är iallafall fint att så många människor går ihop och gör något,visar sin sorg och delaktighet.. även om inget kan förändras för de som drabbats såklart.

Conradmary

I love guest books, keep up the good work!