"De bloggar sig till döds"



VARNING! LÅNGT INLÄGG!

Är inte ett dugg förvånad att detta uppmärksammas.
Läs gärna artikel i Metro om du inte gjort det. 

Att blogga ska vara kul. Jag började blogga för att min lilla klimp Lilla-E var sjuk otroligt mycket under en period.
Ibland kändes det som vi inte hade en chans att gå utanför våningen på flera veckor och sen var det dax för nästa åkomma.Att starta en blogg där jag kunde vara lite kreativ när han sov kändes som en bra idé och på den vägen vandrade jag och fortsatte vandra när han började kunna gå på dagis igen och blev som vanligt.
Det gick snabbt där ibörjan. Min blogg kom från ingensans och inom bara 1-2 månader hade jag flera hundra om inte tusen läsare som uppskattde det jag skrev om och mejlade många frågor och kommenterade väldigt flitigt.
Otroligt kul och spännande men samtidigt fick man ju föra avkall på mycket annat man gjort innan i sitt liv under den perioden.Bloggen skulle växa och jag hade mål med mitt bloggande.
Jag kände mig stressad när jag skulle på semester (hade inte min laptop då) och kunde känna innan att jag kanske inte borde åka, Som tur är har jag sunda söta vänner som lätt fick mig på rätt köl igen..Klart jag skulle med på semester! Där med basta! Och vad jag behövde de där veckorna ..var var vi nu...Bulgarien och Gran Canaria,
Lätt det bästa jag kunde gjort just då. Ibland ser man det bara inte själv när man är djupt inne i något.

Efter en minisemester i Göteborg blev jag direkt vid hemkomsten uppringd av en tidning (som jag inte nämner  namn på här)  som omgående ville komma hen till mig och göra en intervju.
Jag har för mig jag sade att det inte passade så bra men ändå plingade de på med kameror och allt och störtade in i min lilla våning. Jag kände mig aningen trängd och undrade om vi inte kunde ta detta någon annan dag,men det kunde vi inte. Strax före eller efter det nedverkade jag i en aftontidning med några andra modebloggare vilket öppnade en del andr  dörrar,vilket var trevligt i sig. Sedan var det ett tvprogram jag medverkade i som gäst.
Man hann inte direkt tänka,man gjorde bara...gick på som en duracellkanin ungefär.
Isamband med detta startades  det upp en hatsida mot mig på en annan blogg (som senare blev nedstängd pga. förtal)Men just då känndes det verkligen som denna bloggcirkus snurrade way too far och våren som kom efter med mycket elaka kommentarer och påhopp. Varja gång jag loggade in fanns det otroligt mycket negativt i kommentarsfunktionen och man måste vara rätt tuff för att inte låta sig slås ner av det..

Jag hade dock tur. Kanske förlorade jag många läsare men jag vände om min riktning och började blogga mer efter mina villkor.Som jag ville blogga från början.

Jag kan tala om att hela min höst varit som den mest otroliga docusåpa men jag har inte skrivit ett ord om det på bloggen.Jag har lärt mig av mina misstag. Påhoppen på min blogg har minskat och existerar knappt idag och jag bloggar bra mycket bättre under sådana villkor. Mycket privat kommer därför aldrig upp men och jag får hela tiden väga saker i vågskål. Hellre har jag det så än som jag hae det förr. Fast skrivnärven i mig vill skriva så mycket mer..Man måste tänka smart.
Att blogga sig till ett stressat monster eller till och med till döds...det tycker jag vi alla försöker hoppa i framtiden!

Vad tycker du?

Klimatet hårdnar,du ska synas och uppdatera..men aldrig om du inte orkar,du besämmer alltid i första hand.
Don't Forget!
14 kommentarer
rebecca

väldigt bra skrivet! Tycker att blogg-hysterin håller på att gå lite överstyr nu faktiskt. Skönt i alla fall att nu numera bloggar på dina egna villkor och slipper alla dessa negativa kommentarer!

anna

mm en rosa lattemaskin ska jag ha innan året är slut..hehe
kram!

emma

godmorgon :)hoppas du sovit gott

Alexandra

Intressant! Nej det gäller att hålla sig i skinnet så att man inte blir stressad av sin egen blogg!! Ha en underbar dag :)

Elin

Bloggandet ska vara en kul grej, man ska inte stressa sig till döds utav en kul sak !

Jessica

Du har helt rätt, gör man det inte för ens egens skull utan på andras villkor så blir det nog en fallgrop, och det blir en hysteri och stressen tar överhand. Man ska blogga så länge man tycker det är kul och man själv mår bra. Jag gillar din blogg skarpt och gör dagliga besök! Jag säger bara: Keep up:)

Viktor och Ted

Nu är det dags igen!
Efter förra succén kör vi igen.

www.tedochvik.blogg.se
Sitter din humor på rätt ställe?

Bim H-D

Hm, jag bloggar för att det är kul, när jag själv vill... Och eftersom jag bloggar på egen domän(?) eller vad det kan bero på(?) Nä, jag har inte den mängden med besökare och inte den mängden med kommentarer, varken snälla eller elaka ;) Så... Här är det lugnt ;) Pingar bloggen här och där - hjälper nada tror jag, hihihi...
Må så grankott... ngn som dock läser rätt många bloggar och kommenterar ofta och gärna ;)

Anette

Bra skrivet tycker jag...har själv just börjat blogga och tycker man ska skriva för att det är kul och göra det i sin egen takt...men det är som du säger...klimatet hårdnar och det gäller att "synas"
Skriv det du själv vill och så länge du tycker det är kul..! Ha en trevlig kväll !

Christine

Jag tror att, bloggar man för att synas och bli känd och vara mer i massa tidningar och evenamang så gör man det av helt fel anledning. Visst att ha 30 000 läsare i veckan och tjäna massor med pengar på den kanske lockar. men jag tror att man någonstans på vägen isfl förlorar sina ideal och sig själv. Man märker ju hur många bloggare som är totalt utnyttjade av vissa företag. Vissa inlägg är ju nästan som en annonssida! Sjukt trist.
Klart att man ska få leva livet och ha kul, men det är en blogg! Att skriva om lite mode eller vad man åt till frukost känns inte som någon större bedrift. jag tar inte min blogg på så stort allvar iafl. Jag skriver när jag tycker det är kul, och vill jag inte blogga så gör jag inte det! Vissa dagar kanske jag skriver 10 inlägg, vissa inga alls. Synd för de som känner sig stressade att posta massor med inlägg. man märker ju när de stora bloggarna har bloggtorka. Då blir det inlägg om totalt opersonliga saker! Och det är inte roligt att läsa om. Eller när folk frågar vad de som läser vill att personen ska blogga om. varför bloggar man då överhuvudtaget? Då märks det ju att man bara vill locka läsare och få fler annonsörer. Då är det väl bättre att läsa till journalist och börja jobba på en tidning. Där är det ju på läsarnas villkor.

hannahsthlm

rebecca: Tack för din kommentar! Ja..jag känner nu att jag bloggar mkt mer på mina villkor och det är befriande:)!

anna: Me too;) Kram!

emma: Hoppas du haft en fin Lördag:)

Alexandra: Absolut! Lite stress kan nog vara hälsosamt men det får inte gå över styr..Hoppas du haft en underbar Lördag du med:)!

Elin: Så sant så:)

Jessica: Tack söta:)Kloka ord som tåls att upprepa!
Hoppas du har en fin kväll!

Viktor & Ted: Ingen aning..får väl checka;)!

Bim H-D: Låter klokt det!:) Ha en fin kväll!

Annette: Lycka til med ditt bloggande men låt det inte bli ett krav bara! Tack för din kommentar:)!

Christine:Tack för din långa och välformulerade kommentar! Det är sant som du skriver..men samtidigt kan det vara svårt att hitta en bra balansgång.Man strävar ju hela tiden efter att vara personlig och att bloggare syns i tidningar och annat är ju inte bloggarnas fel utan marknaden.
Tackar man ja till något så vet man kanske inte vilka "krav" som ställs på en innan. Samma sak med produkter man får..ibland dyker det ju upp saker man inte har en aning om. Man får helt enkelt försöka sålla vad man skriver om och komma ihåg varför man började blogga. Riktigt stora bloggar med 20-40 000 besökare i veckan kan jag dock förstå lite att de kan tappa sitt ursprung eftersom pressen är stor från både annonsörer och företag..men det är synd..såklart!
Jaaa..och bloggtorka är inget någon vill råka ut för som måste uppdatera..håller med att det märks när så är fallet..men alla är vi ju bara människor,trotsallt:) Hoppas du har en bra kväll!:)

Jenny W

Klokt och bra inlägg Hannah! Skönt att du har hittat en nivå och ett sätt att blogga som passar dig, tycker att du skriver en mycket bra blogg som jag läser varje dag! Kram/jenny

DONNASANDRA

Det är synd att det ska stressas så mycket, jag känner dock själv av stressen du beskriver. Det tycks vara mer stressande ju fler läsare man har, men jag försöker att inte bry mig längre. Mår man inte bra av det förlorar bloggandet sin charm, och jag är glad att du valt att stanna kvar i bloggvärlden trots allt det ovan. Synd att du inte kan vara personlig på samma sätt längre, jag skulle nog ha gjort likadant. Kram på dig!

BootsUgg

As a world-class brand to the global expansion is imperative. Ugg Boots has planned implementation of their dream of globalization. So you can find the Ugg Boots Canada shop everywhere you can.Worth to say that there are a lots of Ugg Online Shop available that you can have your Ugg Boot so convenient,just order then Ugg Footwear will be send to you. If you want to take your Outlet Ugg Boots ,the Ugg Canada can be the best choice for you. Buy Outlet Ugg Online seem to be a new fashion trend.Worth you try.



You can enjoy the Outlet Ugg with your family that Ugg Sale the Ugg Boots Mens,

Ugg Boots Womens, Ugg Boots Kids,how wonderful it is.What’s more,you can have a wide choice at the Cheap Ugg Boots that Ugg Boots Online available in many difference style,such as the most deluxe Ugg Jimmy Choo, the most famous Ugg Classic Boots, the most classic one Ugg Mini Boots,the Ugg Short Boots,the Ugg Tall Boots ,and the Ugg Ultimate Bind Boots ….No matter what style Ugg Shoes you like you can find it online.Worth to say that now this the best time to buy the Discount Ugg Boots that there are so many Ugg Canada Store supply the Ugg Boots Sale sale in large discount,more items you take,more discount you get.Don’t miss it.

Durant ses 60 ans d'histoire, de la Doudoune Moncler a été constamment amélioré et mis à jour pour aider les athlètes dans leurs missions les plus audacieux Moncler Pas Cher, Moncler Soldes en ligne de sortie sont aussi grandement salué par de nombreux jeunes et anciennes générations. Moncler Doudoune ensemble exclusif d'images présentées est irrésistible ascension vers le succès de l'Allemagne Moncler 2011 plus noble des crêtes de montagne aux sommets de style moderne et sophistiqué. Il va sans dire que la qualité Moncler En Ligne, Moncler Homme, Femme Moncler et ainsi de suite, sans incertitude peut faire confiance. Moncler Polo dans l'histoire ont été faites de différents matériaux. Les matériaux sont faits de cuir et les fourrures étaient suffisants pour préparer les matériaux non-tissés et exotiques tissus naturels et synthétiques. Moncler Veste seront vos réclamations et que vous ne vous décevra pas. Moncler Enfant sont fondées sur la date et du même sexe sont un véritable témoignage de la bête processus chez l'homme. Ceci est très apprécié par tous. Chaque personne a un blanc qui verts Sacs Moncler, quel est le processus et cela est vraiment une sorte de vêtement une marque de personne noble et audacieux. L'accès à ses vêtements seraient introduits à l'ouest, la Moncler Official, tandis que regarder avec des couleurs vives exclusifs et accrocheur comme l'Occident a, il est une poignée à la vision, et cette tendance processus de la manière dont il est à mettre sur votre gilet de la façon de définir votre style.

http://www.uggbootscanada2011.net/