Inte alltid solklart...

Fy..det här året har minst sagt börjat lite kompicerat....
Jag trodde att det skulle vara piece of cake  att bara låta bli att röka....det är det inte riktigt...
Jag har ont i huvudet  och känner mig väldigt ofokuserad....
Läste på nätet  på flera siter att det  trots allt är bäst metod att  trappa  ner..då ska man få mindre symptom...och man ska klara sig bättre när man slutar..
Jag har aldrig gått tillväga så förr men det kanske är värt att pröva? !
Man orkar ju inte gå omkring och känna sig som en zombie när man har massa saker o fixa med..inte jag iallafall...otååålig ;)!

Läste även igår  om någon medicin som man kunde få utskrivet hos doktorn...Kanske vore något för mig...Då skulle man helt slippa abstinens-symptom..låter ju för bra för att vara sant..det var ingen nikotintablett eller nåt sånt...kanske får ta mig till husläkaren denna vecka...vad gör man inte för att hålla sitt löfte..;)!
Gymmet får dock vänta tills jag tagit itu med detta....;P

Söta killen har jag inte ringt upp, han har inte ringt något mer heller sedan han lämnade meddelandet.. är ändå ett fint  tecken tycker jag ..Han verkar inte ha stalker-tendenser iallafall;)! Såå..nu ligger väl bollen hos moi! Om jag vill kasta tillbaka den eller inte..det har jag ingen aning om.....:S

Hoppas ni har det förträffligt! Kram!♥

Nu ska jag snart hämta Beauty Planet paket..exiting..visar senare! :)
16 kommentarer
Johanna

Inte alltid lätt det där.. Hoppas du lyckas med sluta röka löftet :)
Och jag fick en stooort sko paket idag ;). Spännande med ditt paket också, ha en bra kväll!.

Johanna

Hej Hanna! Jag undrar om du har nån erfarenhet av färgaded linser? Jag har mörkbruna ögon och har kollat på lite olika sotter för speciellt mörka ögon. Men ha du några ideer? Tack i förhand & Ha en bra dag! Kram Johanna

Sandra

Zyban tror jag att det heter sluta-röka-medicinen, eller något liknande, den är dyr som tusan, du börjar med tabletterna och röker som vanligt i en vecka, efter en vecka ska du sluta röka och fortsätta med tabletterna under några veckor, de som provat säger att när veckan har gått när man får röka så vill man inte röka mer så det verkar fungera! Har varit på föreläsning om det preparatet (utbildar mig till sjukslöterska), lycka till!!

Caroline

Hoppas du lyckas med ditt nyårslöfte att sluta röka, jag tror att det kan vara bra också att ringa sluta röka-linjen (020-84 00 00) när det känns tufft. De kan förklara varför det känns jobbigt och komma med råd och stöd. Kan vara värt att prova. Lycka till!

e

hej hannah! jag önskar dig lycka till med att sluta röka! men jag rekommenderar dig inte att ta piller mot att sluta röka, man blir kraftigt nedstämd av dem :/ kram!

Käthe

Här kommer lite pepp! Tjejen, våga inte ta en cigarett för då får du med mig att göra. :) Stå ut i två veckor så blir det bara bättre sen. Jag TROR på dig. Heja, som Kerstin skulle ha sagt. *pepp pepp* Jag har själv slutat för länge sedan så jag vet vad du går igenom. Sätt upp en bild på en dam som rökt för länge d.v.s. ser ut som en gump runt munnen så du blir avskräckt. Tuggar du vanliga tuggummin?

sura tanten

Ring söta killen nu!

Karin

Slutade röka förra nåyrsafton. Har alltså varit rökfri i ett år nu. Hade innan dess rökt varje dag i åtta år. Läste boken "äntligen icksrökare". Kan verkligen rekomendera den. Ings skrämselfasoner om lungcance och dyl utan bara pepp pepp. De målar verkligen upp en positiv bild av hur det är att inte röka. När man läst boken vill du aldrig ta en cigarett till.
Lycka till!

Martina

You can do it!:)

Sessan

Trappa ned rökning är det allra bästa, vi snackar ju trots allt om en drog. Min man klarade sin avvänjning riktigt bra med nikotintuggummin faktiskt samt att han lite rökte mindre för var dag/vecka iallafall. Tyvärr började han snusa istället, men inte mkt och det la han av med efter ngt år på samma sätt. Jag är själv väldigt skeptiskt mot "mirakelmediciner", rökning är ofta så mkt mer än "bara" en drog också, inte sällan en social grej/avstressande och då kan man behöva hitta substitut för det istället för tat bara knapra en annan drog

Marie

Nikotintuggumi! Använd det! Jag slutade röka för ett antal år sedan och hade ALDRIG klarat det utan dem.

hannahsthlm

Johanna: Skopaket..exiting..måste kika in=) Kram!

Johanna: Har nu svarat i ett inlägg ovan..Lycka till=)!

Sandra: japp..tack för infon:) Zyban heter det..ska läsa på lite mer om det..men det kanske kan vara något? verkar ju effektivt iallafall!

Caroline: Sluta Röka Linjen är nog toppen..får kanske ringa dem om det känna FÖR tufft..Tack=)!

E: åhh..har du prövat dem? Låter ju inte alls kul om man blir nedstämd av dem..måste läsa på lite mer om dem känner jag! Tack för infon!

Käthe: Japp..jag tuggar vanliga tuggumin..men ska ev, köpa nikotintuggummin..många verkar tycka det funkar bra! Jag VET att rökning är såå idiotiskt för hälsan och hyn..men det är ändå svårt..men jag ska fixa det..förr eller senare..helst förr ;)!
Tack för peppen..får klippa ut ngn ruskig bild och klistra upp på kylen! :P

sura tanten: Njaaa...jag veeet inte ...;)!

Karin: Tack:)!DEN boken har jag hört mkt om,måste införskaffa den,tack för du påminde mig ;)!

Martina: Jaaa..hope sooo :)!

Sessan: Så sant så...Tror också på nedtrappnin g för att inte "klättra på väggarna"..tyvärr hade jag ju räknat med att bara sluta tvärt..men det gick inte såå lysande=( Ska skaffa nikotintuggummin och plåster..dyrt..men..jag tror det är bäst..snus är dock inget för moi iallafall! Skönt att din man klarade sig bra tillslut..jag tror man inte får ha fööör bråttom..är också skeptisk mot "mirakelmediciner" men jag ska dock läsa på lite mer om Zyban som trotsallt verkar göra en hel del rökfria! Dock är det ju inte så kul omdet medlet skulle ha biverkningar av annan art..Vi får se! Tack för tipsen!=)

marie: jaaa..jag får nog införskaffa sådana snarast ! va skönt att du klarade det med hjälp av dem:)!

Jenny

Hej Hannah! Det finns en tändkräm som gör så att cigaretterna smakar blä om du nu behöver det ;P Finns i hälsokostaffärer, minns inte namnet men ca 130:-
Lycka till ;)

Tess

Min pappa slutade röka med den där medicinen. Han var en riktig skorsten, så funka de för han gör de nog de för dig me! Lycka till!!!!

sofia

Lycka till vännen! Du kan ju alltid kolla med husläkaren vad han/hon tycker om medicinen, det kan ju kanske funka... vem vet. Jag kör någon form av nedtappning vilket ja gjort hela hösten. Jag få bara röka när jag är hemma i stockholm eller när jag är ute och festar, hehe. Det funkar ganska bra och jag röker sjukt mycket mindre än jag gjorde förra våren i alla fall!

Kram och lycka till!

Sassarora

Jag hoppas verkligen du fortsätter med att sluta röka. Att trappa ner eller att sluta helt - gör det som känns bäst för dig. Men sätt upp ett mål med nedtrappningen, då du ska ha slutat helt. Som motivation, tänk på dina barn,din framtida hälsa. Det finns som du vet många riskfaktorer, med en cigarett förkortar du livet med ca 5 min. Eftersom jag verkligen gillar din blogg och ditt skrivande så bli motiverad av att du kommer få bättre hud om du slutar röka. Visst hudkrämerna kanske hjälper på utsidan men inte på insidan. Jag säger inte att det är lätt, men du måste hitta motivationen till att sluta, då går det (= Ojj. nu blev det långt. Men all lycka till!