Pressinfo inför ELLE-GALAN 2012

 

 

Pressmeddelande


Tre toppnamn nominerade till Årets svenska designer på ELLE-galan 2012


Den 13 januari hålls den 15:e ELLE-galan, årets största modefest, på Grand Hôtel och då avslöjas bland annat vem som blir Årets svenska designer.

Juryns ordförande är ELLEs chefredaktör Hermine Coyet Ohlén och övriga jurymedlemmar är: Cia Jansson (ELLE), Daniel Lindström (Café), Susanne Ljung (Stil P1), Linda Leopold (Bon) och Lisa Corneliusson (Rodeo).


                                                            Juryns motiveringar


                                                                       Acne

 Med en oslagbar kombination av bärbar bas och absoluta spjutspetsplagg steg Acne till högre modegrader under 2011. Jonny Johansson satte fingret på nutiden och skickade ut en lika färg- som formstark vårkollektion på catwalken – och gjorde dundersuccé i den hårda konkurrensen på Londons modevecka. Sakta men säkert har modehuset förflyttat sig från hjärtat av Stockholms gator ut på den internationella modescenen. Och det här är bara början ...

Ann-Sofie Back


Alltid konsekvent – aldrig förutsägbar. Ann-Sofie Back viker inte en tum från sin designfilosofi men befinner sig alltid i rörelse. För varje kollektion, varje säsong, förfinar hon sitt sofistikerade skrädderi och sina avskalat eleganta silhuetter. Huvudlinjen Ateljé och lillasyster Back är två versioner av en hypermodern kvinnas modevisioner; en kompromisslös kreatör som växer för varje ny modesäsong.


BLK DNM
 

Med hjärtat i skrädderiet och själen mot den konstnärliga gatan smälter Johan Lindeberg ner sin gedigna modeerfarenhet till en helt ny värld. Med sitt nystartade BLK DNM blandar han välvässad streetwear med knivskarpt skräddat och tidlösa skinnjackor. Sakta gjuter han grunden till ett modehus som är mycket mer än säsongsbundna kollektioner – en parfym, en tidning, en livsstil. Fylld av råa, rockiga modeklassiker som aldrig går ur tiden.



Se också mer på www.elle.se/ellegalan-2012

1 kommentar
Angelica

Spännande!