This Is A Story About A Girl Called Lucky ( Part Two)




Prolog:
Det var en gång en flicka,tonåring,kvinna,tant,prinsessa,ufo...typ...något...som vissa tyckte om att kalla Lucky.
Var Lucky än vände sig och vilka problem Lucky än kunde tänkas tampas med så fanns det alltid någon som viskade:" MEN Lucky. Skyll dig själv. Du är ju LUCKY".
Lucky var väldigt van så varje gång det kunde tänkas dyka upp ett nytt litet problem så var Lucky rustad.
Lucky tappade aldrig humöret och var alltid beredd på det värsta. Ofta trillade Lucky och slog sig när hon hade för höga stilettklackar när hon bestigde berg men Lucky var inte rädd för blåmärken. Hon hade alltid en bunt Hello Kitty-plåster i sin LV-Speedy.
Lucky hade två söner som vi kan kalla Ethan och Valentino. Eftersom varken Ethan eller Valentino tyckte om Hello Kitty så hade Lucky alltid med sig Star Wars-plåster i sin LV-Speedy,också. Det var tur att Lucky stasat på en LV Speedy 35. Inte hade väl Lucky anat vid köpet att så mycke skulle behöva rymmas i denna väska varje gång den lilla trion gick ut?

Alla VET ju att långa historier är de bästa men eftersom Lucky kunde se ut som hon drunknat i foundation fast hon liksom hade de glossiga läpparna ÖVER VATTENYTAN så var Lucky tvungen att hitta en medelväg.

Lucky beslutade sig för att skriva en historia baserad på en sann händelse som utspelade sig när Lucky Ethan och Valentino flyttade utomlands under ett par veckor våren 2009.
Lucky ville gärna skriva sida upp och sida ner men förstod såklart att efter typ...fyra maskinskriva sidor så hade ca 60% av läsarna redan somnat. Lucky beslutade sig då för att skriva dagbok. Typ logg..blogg..diary..

Idag ska ni få läsa det andra dagboksinlägget om Lucky Ethan och Valentino,exklusivt här hos mig.

THIS IS A STORY ABOUT A GIRL CALLED LUCKY (DEL TVÅ)

Lucky Ethan och Valentino träffar en familj från Mars och flyttar in på Melrose...

Lycky Ethan och Valentino tittade förväntansfullt ut genom rutorna på den gigantiska taxin som tvärbromsade på en återvändsgränd.
Den artiga taxikillen från det lilla underbara hotellet i Karon Beach hade snabbt stannat vid elefantparken och frågat om Ethan ville rida. Självklart ville Ethan rida på de gigantiska elefanterna. Ethan hade ändå åkt taxi i cirka femton minuter och Ethan hade alltid mycket spring i både kropp och själ. Valentino tyckte dock att elefanterna såg trötta och ledsna ut och Lucky kunde inte annat än hålla med. "Mamma. Fattar du inte att vi kommer stinka som miffon och så ser de där som släpar runt på kolosserna typ...ut som de smakat på t-sprit..." Taxikillen såg den snabba paniken i Lucky's ögon och körde helt sonika ut på "the highway " igen innan Ethan hunnit kasta sig ut genom de obarnsäkrade bakdörrarna.
Lucky behövde inte säga NÅGOT för som tur var sade den söta taxikillen tre av de få ord både han och lilla Ethan kunde på engelska "Sleeeping Animals Closed".
Nu var de alltså då framme vid Melrose Place Villa-kvarteret,hade bromsat in på en återvändsgränd där de nästan kört över en typ...dingo..avstyrt ödesritt på gigantiska smutiga trötta sovande elefanter och undvikit dödskrach med cirka sjutton påvekade moped och tuk-tuk-chauförer...Nu skulle den lilla trion väl kunna VILA en stund,maybe?
Det var ju ändå cirka 40 grader i luften och efter de tre senaste "vilodagarna" i sviten hade denna "flytt" och "frakt" i vindstilla hetta tagit en del på Lucky och de söta sönernas energiboost.

Heeellååå...ÄR NI SVENSKARNA?
Lucky visste inte om hon var vaken men misstänkte att så var fallet eftersom den kraftiga kvinnan i stringbikini som slängt sig om halsen på henne uppenbarligen hade spillt rödvin på Ethans mini-kånken från Fjällräven.
Lucky nöp sig i armen,fick ytterligare ett blåmärke och..ta-daaa...rödvinsfäcken på smurfens ryggsäck var kvar!
Allt skedde så snabbt att det exakta förloppet i denna process är svår att förmedla i ord.

De..typ...78 resväskorna, Lucky Ethan och Tino var uppenbarligen framme vid återvändsgränden och Melrose Place där de skulle tillbringa de närmate veckorna.
Hur mycket Lucky ville förneka att de nog ändå hade blivit avsläppta på fel slutdestination när hon såg Valtentino's blick så var hon istället tvungen att omfamna den berusade medelålders sönderbrända kvinnan med rödvinet och stringbikinin. Låtsas som att den missprydande rödvinsfläcken på Ethans minikånken var en baggis och såklart svara käckt: "Ja men visst. Vi ÄR SVENSKARNA"! Trion var framme. Om de ville vara framme...ja det var liksom..inte relevant...!

"Eksjuse me miss" Den söta taxikillen som skulle bära upp de 78 väskorna till Lucky & Co 's övervåning på villan såg ut som han just skådat en död...varan? Inte var det väl smutsiga trötade t-sprit elefanter där också?
 "Can NOT help jo miss. Talk vith lady.The fat lady."

Ha ha ha...Han menar NOG mig skrattde sringbikinikvinnan.
Kalla mig Lola. Det är vi som har förstört ert kommande hem. Men innan kvällen kommer ägaren och då kan ni nog flytta in. Det ska bara fixas lite fönster. Lite vin?
Städerskan är leedig men ska komma extra och byta handdukar och lakan och städa och lite så'nt fast det är Söndag. Men det är bara jag och min man Owe och min äldsta son och hans tjej som bott där,inga vilddjur så ni kan ju packa upp innan vi flyttat ut,om ni vill,vi bits liksom inte..hahaha...och inga mosiktomyggor har vi blivit bitna av heller. Bara ormen i bubbelpoolen...Ha he ho Tonåringarna har knappt sovit hemma så..."!

Lucky förstod ingenting men eftersom hon brukade vara ganska snabb på att sammanfatta missänkte hon att poletten även i detta komplicerade fall snart skulle trilla ner.
Innan poletten trillat ner såg hon Ethan kasta sina kläder..över en tom bag-in-box...och var själv tvungen att kasta sig över någon hon misstänkte var Owe. Lucky kanske klev på Owe's nya kopior av foppatofflor,Lucky kanske snubblade över Owe's tår.
Lucky brukade i den mån det var möjligt undvika att vara oartig mot nya bekantskaper.
Ibland insåg även Lucky att valmöjligheterna var tämligen begränsdade.

"Ethaaaan. Vem har gett dig tillåtelse att bada utan FLYTVÄST och utan att fråga mamma?"
"Men maaamma. Jag behöver ingen flytväst nu förstår du för jag är stor säger tanten och stora barn kan simma med luftmadrasser. Det finns ju inte haj i poolen"
"Ethan! Du är fem år och du ska BARA lyssna på DIN MAMMA just nu. Förstår du vad mamma säger?
Imorgon ska du börja skolan Ethan och lära dig massor av nyttiga saker och träffa söta barn.
Inte vill vi väl att det ska hända dig något tråkigt för att en tant säger att en luftmadrass är samma sak som en flytväst?"

"Ja du..barn...är de inte underbara...är du nannyn eller? du verkar så ung..och engagerad?skockade Lola.
Ska du inte ha lite vin?
Vin är bra för lederna vet'du och nu när jag och Owe och barnen har den här låånga resan hem framför oss..jaaa..då är det allt bäst att ösa på med lite mer...så kanske man slocknar över de vida haven"

NEJ TACK LOLA log Lucky.
JAG är Ethans och Valentino's mamma förstår du. Jag ser typ..ut..såhär..och jaa...alla ser vi ju..typ...olika ut!
JAG brukar faktiskt inte dricka vin på dagen och inte med mina barn... vid en pool...när den ena av dem inte ens kan simma.Men annars kan ju vin vara trevligt!
Det VAR verkligen JÄTTEKUL att få träffa dig och Owe och alla..barnen och barnens flickvänner och TUSEN TACK för luftmadrassen som Ethan fick..ärva...
NU tänkte vi nog...ta en liten ....liten...powerwalk..och Valentino må vara tolv år men nej..han får INTE smaka på Bacardi Breeser och Ethan vill INTE pröva morotsoljan med spf 2 på axlarna.Och vi vill INTE ha adressen till tatoo-placet där din femtonåring fick göra en tatuering..även om de verkar jätterara därå så..och...Ethan ,vet du,HAN gillar att VARA BLEK. Vi alla tre gillar att  vara..jätte-bleka just i dag!
Och Owe behöver INTE passa våra resväskor.Låt Owe sova! Vi har typ...försäkringar. Ägarna dyker nog upp snart och tar hand om väskorna som de lovade oss! Jag är INTE orolig för DET!
Trevlig hemresa LOLA och må...må...The Force be With U..och..dina barn..och Owe,,,medpassagerarna på ...planet..hem"

Akta er för ÖRJAN bara,skrockade Lola efter Lucky.
Örjan bor i studion med de fördragna draperierna. Sedan VI kom hit för tre veckor sedan har Örjan bara varit ute EN GÅNG och DÅ skrek han och DET var barnförbjudna saker. DET kan jag lova!
Örjan kommer att hata er. Precis så som Örjan har hatat oss.ÖRJAN ÄR KONSTIG.
För VI har då inte stört Örjan,eller har vi DET Owe? Lite Vin?
Och du flicka lilla...de där PLAYBOYSEN i andra villan,UJ, dom kommer du garanterat att falla för.
 Eller så har DU TUREN att killarna faller FÖR DIG.OJ vilken rotation på tjejer de har varit där.
Men SNYGGA är de. He he he...



O M G, tänkte Lucky. Tur? Que?
Men som vanligt log Lucky bara.
Playboys och arga Örjan. Gosh!
HUR svårt kunde det möjligtvis BLI att handskas med dem i jämförelse med denna ...detta..bastanta kokosdoftande bag-in-box-svepande Lola-monster?

Lucky tog lilla arga Ethan som ville FLYTA i poolen i den ena handen, sin ÄKTA LV Speedy med det NÖDVÄNDIGASTE över den ena handleden och den minst sagt konfunderade Valentino i den andra handen och gick mot stranden.

Hade Lucky Ethan och Valentino just träffat en familj från Mars? Hade dessa minuter verkligen ...HÄNT?
Skulle Lola & Co komma med planet hem eller skulle Lucky och sönerna tvingas träffa dem IGEN?
Skulle städerska komma? Fanns det ormar i bubbelpoolen?
Skulle Ethan och Valentino kunna gå till skolan eller skulle en skorpion bita dem i tårna?



To Be Continued...XoXo


(Lucky hade väldigt ont om tid att korra sina dagbokstexter eftersom Ethan liksom var som en liten snäll men väldigt bestämd mini-boss. Om Lucky inte ägnade honom näst intill 100% uppmärksamhet så blev inte dagen rolig(are) för Lucky. Därför satte Lucky alltid Ethan och Valentino i ..typ...första hand och korrade sina dagbokstexter när hon hade tid för sådana ytliga saker nästa gång.)


4 kommentarer
Minica

Hej! Jag villa bara säga att du kan jättegärna kolla in min blogg, för just nu lottar jag ut en bloggdesign gratis! Proffsig och snygg! ^^

Kram

HannahSthlm

Minica: Tack! Men tyvärr är nog inte en ny bloggdesign min högsta prio just nu.Proffsig lr ej!;) Tack för tipset iaf,kanske kan vara något för ngn annan:)?



Kram

Ellinor

Du kom i alla fall hem med en väldigt bra historia att berätta. Ibland undrar man verkligen hur vissa människor är funtade. Dock tror jag att Lola och hennes familj är långt ifrån originella...tycker att de låter som en ganska vanlig Svenssonfamilj som äntligen kommit iväg på semester och därmed också tagit basta på allt vad de tror det innebär. Skrämmande och må gud (eller någon) förbjuda att jag någonsin blir sådan!

KRam

Fjällräven

Trist med rödvinsfläck på minikånken. Trots att Kånken är finast när den är lite använd kanske det ändå är bäst att ta bort fläcken. Nu kanske det är för sent, då bäst effekt blir när du tar hand om det på en gång.



Strö salt eller potatismjöl på fläcken, det suger upp vinet. En gammal fläck som inte går bort kan du bli av med genom att hälla på vitt vin som löser upp fläcken. Torka sedan noga och häll på lite vatten om det behövs. Vittvinsfläckar får du bort med kallt vatten eller kokande mjölk.



Hoppas att Mini-Kånken får följa med Ethan på fler äventyr.



Bästa Hälsningar

Fjällräven