Drama i klass med Svenska Hollywoodfruar...


Japp.
I denna stund förstår TILL OCH MED JAG en bråkdel av fotbollens magi!
3 kommentarer
carolina

skulle uppskatta SÅ mycket om du kunde svara på en fråga?



jag har fått "diagnosen" pityriasis rosea och självklart satte jag mig hemma och googlade fram detta och på något sätt och vis kom jag till din blogg och läste att du hade haft det för ett bra tag sedan.

- hur länge tog det innan dom försvann?

- blev det fula pigmentfläckar?

usch, dom är överallt och man känner sig som ett äckel rent ut sagt. min pojkvän kommer inte få röra mig förrän allt detta är borta, sorgligt men sant.



är så tacksam för svar, himla orolig!

tack tack tack på förhand. ta hand om dig.

HannahSthlm

carolina: Det är absolut inget farligt!

Dock är det verkligen vidrigt när man har det.JAG VET!!

Jag hade aldrig aldrig aldrig hört om någon som haft det innan så jag trodde jag fått en allvarlig allergisk-reaktion mot nötter eller typ mässling/bältros..något!!

På VC sa de dock att det var en "vanlig åkomma",det här Pityriasis Rosea,men så mkt mer kunde de inte säga. Gick panikslagen därifrån och googlade efter ordet eftersom det inte fanns några informationsbrochyrer etc. om det.

Först blev det som små röda kliande märken/små prickar och sedan när de "torkade" blev det som en skorpa på dem och sedan föll de av.

Lite som samma förlopp som vattkoppor om du haft det som liten? Fast P R är ju inte vattkoppsvirus.Men själva proceduren är lite likartad. Dock får man ibland ärr av vattkoppor men det brukar man INTE få av P R!:)

Du kanske kan se på nätet om det finns någon allergimedicin som kan lindra/snabba på läkningen? När jag kikade stod det att det inte fanns men det kanske har dykt upp något sedan dess?

Jag hade mina ca 4 veckor. Från de första "fläckarna" till alla gick bort.

Det är ju jobbigt att de kommer i olika intervaller i början och därför trillar av olika snabbt...men men...man kan inte påverka själv så bäst att bara stå ut! Ska jag ge dig viktiga råd så LÅT DEM ABSOLUT BARA VARA. Man orkar inte se dem..jag vet...och man vill inte att någon annan ska se dem..men om man pillar bort skorporna kan man få jättefula ärr. Så..om du kan..låt dem bara vara och använd kläder som andas..bomull typ..inte syntet.

Jag har inte ett endas ärr från fläckarna och förundrades HUR de kunde dyka upp och orsaka en sådan mess för att sedan en dag några veckor senare SPÅRLÖST vara väck...för alltid..hoppas jag.

Man ska tydligen bara kunna få det en gång och jag har inte fått tillbaka det. Var livrädd för det i början..att det var något annat...som skulle återkomma...men nej...de kom...de var hemska..men de gick bort!

Håll ut! Det kommer bli jättebra! Lovar!:)

Har du fler frågor får du gärna maila: [email protected]



Kramar.

carolina

tack snälla för svar! du är en ängel.