Fashion Week Makup look Isalet och Säby

                                                                                    

Modeveckan visar makeup-lookerna för höst/vinter 2009

Onsdag: Islaet och Säby


Max Factors makeupartist Tomas Lenneryd står som kreativt ansvarig för flertalet av visningarnas make-up under Fashion Week by Berns. Makeupen är avgörande för att förtydliga och förhöja den känsla och det koncept som kollektionen och visningen vill förmedla. För ett antal utvalda designers och varumärken har Tomas Lenneryd tagit fram några av de viktigaste makeup-lookerna för höst/vinter 2009. Onsdagens första visningar var Islaet och Säby.



Islaet


Inspiration

Islaet låter inga kriser i världen påverka humöret och presenterar en kollektion som genomsyras av lekfullhet, glädje och optimism och där en flirtig attityd är ständigt närvarande. Denna livslust har inspirerat Tomas Lenneryd i sin makeuptolkning.


Looken

Med glöd i kinderna och färg på läpparna sprider makeupen glädje om kring sig. Flammande eldröd mun utan alltför glossig yta vittnar om nykyssta läppar medan opudrad varm hy får liv och transparens med fingertoppsapplicerat krämrouge i persika. Flirtiga förböjda ögonfransar förstärkta av svart mascara, koncentrerad till mitten av fransraden för att öppna upp blicken och ge ett rundare, snudd på docklikt öga. Som en lätt smekning på ögonlocken penslas ett transparent skikt greige puderskugga och fullständigar denna signaturlook.


Produkter

·         Max Factor Natural Minerals Foundation i "Golden"

·         Max Factor Mastertouch Concealer i "Beige"

·         Max Factor Miracle Touch Creamy Blush i "Soft Murano"

·         Max Factor Colour Collections Lipstick i "Flame Tree" + "Bewitching Coral" (mix)

·         Max Factor Earth Spirits Eye Shadow i "Burnt Bark"

·         Max Factor False Lash Effect Mascara i "Black"



Säby


Inspiration

Karin Säby inspireras i sin kollektion AW09 av teaterns värld med Film Noir i fokus där subversiva, aningen mörka stämningar utgör bakgrundsscen för en tilldragande, men farlig femmes fatale. En sådan, om än i något alternativ skepnad, utgörs av den diaboliska bakerskan Mrs Lovett (Helena Bonham Carter) i "Sweeney Todd". Och det är hos henne Tomas Lenneryd hämtar sin inspiration till makeuplooken.


Looken

Looken bjuder på ett drama i närmast svartvitt - puderblekt hy står i kontrast mot sotigt grått och rostigt rött. Svart puderskugga läggs närmast kring ögat för en brinnande blick medan greige puderskugga sotas runt omkring för elegant mörker och mystik. För ytterligare intensitet i den djupa ögonsvärtan borstas svart mascara på förböjda fransar. Avbitna, suggestiva läppar pennmålas för en helmatt finish och gör looken komplett.


Produkter

·         Max Factor Age Renew Foundation i "Creamy Ivory"

·         Max Factor Mastertouch Concealer i "Ivory"

·         Max Factor Lipliner i "Plum"

·         Max Factor Earth Spirits Eye Shadow i "Onyx" + "Burnt Bark"

·         Max Factor False Lash Effect Mascara i "Black"


VILKEN LOOK ÄR DIN FAVORIT AV ISALET och SÄBY?
Jag väljer nog efter lite övervägande Säby ÄVEN om jag älskar äppelrosiga kinder och Miracle Touch Creamy Blush som använts till Isalet...


4 kommentarer
Elina

Jag gillar den först, Isalet! Jättefint med sådär naturligt tycker jag! Puss på dig darling

Tina

Föll för Säby, gillar dramatiska ögon, svart, svart, svart. Isalet kändes snäppet för romantisk.

Ellinor

Oh, svårt att välja. Jag tycker att de båda var otroligt fina.

Hanne

Jeg synes Säby var finest:)