Fanns det egentligen liv innan mobilen?


Rosa underbara kommande mobilnyheter från SonyEricsson.


Igår på kvällen blev vi skrämmande medvetna om hur beroende vi är av våra mobiler i denna familj.

William hade glömt sin Ericssonladdare hos min kusin, min laddare hade mamma lånat och råkat packa med hem till sig av misstag och dom andra två vi har....jaaa....var är dom?

Vad gör man när man har en mobil som har ett ilsket rött batteri och man vet att man måste gå upp klockan sju och man absolut inte under några omständigheter kan försova sig?!
Du äger ingen väckarklocka så det alternativet  finns inte med i bilden.
När dom andra under samma tak är i behov av samma mobil-laddare och har samma ilsket röda batteri , blir det ännu värre! En rysare!
Och alla butiker var  ju självklart stängda,klockan var ju..sent.

Options?

Det blir ju liksom lite overkill att be någon ringa och väcka en på en mobil som man vet inte har något batteri,då kan man ju lika väl chansa på att batteriet håller och ställa alarmet....vilket jag tillslut beslutade mig för att göra.
Blev superirriterad när det trillade in sms för jag inbillade (?) mig att det drar batteri när man tar emot sms,och jag ignorerade att läsa dem för jag tänkte att det kanske drog batteri om jag började klicka på mobilen...hmm.
Somnade tillslut...aningen nervös..men...ta-daaa.... jag vaknade av mobilalarmet ....och sedan dog mobilen!

Nu har jag fått tillbaka den ena Ericsson-laddaren iallafall och det känns som ungefär nittiotre stenblock har trillat från mina axlar.
Aldrig mer ska vi utsätta oss för detta mobildrama..never...haha!

Vad gjorde man egentligen innan mobilen fanns? Hur överlevde folk?
Minns ni?♥
19 kommentarer
Angel

Mäh dom påminner ju redan om den rosa sonyericsson jag har,som btw e jättesöt men apdålig när d gäller att smsa mycket s

mrsmodesty



Eftersom jag är innehavare av ett fast telefonabbonnemang hade jag ju beställt telefonväckning via det, gjorde jag för ett tag sedan :-D Finns både en variant för 50 spänn (!!!) och en gratisvariant :-D

linda

känner igen mig lite. i höstas hände en liknande grej. sambon hade tagit med sig ända mobilladdaren och datorn. alltså var jag totalt avstängd från yttre världen kändes det som. när jag sedan upptäckte att han även fick med sig mitt bakomatkort infann sig paniken. kunde inte få tag på någon och hade inga pängar till å ta bussen någon stanns. efter ett antal timmars rotande i förådet hittade jag som tur var en halvtrasig mobil av annat märke med laddare! äntligen kontakt!

Madde

det brukar gå att ställa larm på mobilen och sedan stänga av den och larmet går ändå, iaf är det så med min mobil!!

Elina

Larmet ringer även om du har avstängt telefonen :)

Emma says style, love & rock and roll.

haha, jag är ju en av dom som fortfarande är kvar på år 96 när det gäller mobiler. Jag är totalt värdelös på att ta den med mig, hatar tanken på att alltid vara nådd. När jag väl har den är den alltid på ljudlös ;)

Kajsa

Åh tack för alla tips!

nu ska jag sätta igång & pinga...

Rosa mobil = VILL HA

ulle

För ett halvår sen köpte jag en mobil efter att en lång tid vart utan. Gissa om jag blev skitarg när dottern lånade den och nån snodde den! Nu får jag sitta här och betala för nåt jag inte har, så tyvärr har jag ingen mobil alls längre, snyft...

En sån fin rosa hade jag visst kunnat tänkt mig!

Camilla

Ja jag minns!



För inte så länge sen var jag, min syster, min systerson, Christian och min pappa i en Citygross butik. Det finns ingen täckning för något nät där inne (lite konstigt). Min systerson då 4år var bara borta, vi andra 3 började leta efter honom. Vi såg nog mest ut som 3 yra höns, vi hade tappat bort honom och snart varandra också :) Efter mycket letande hittade jag min syster, hon gick till info för att de skulle ropa på honom. Bredvid där satt han i en sån där leksakshelikopter, supernöjd! Efter en stunds letande till så var vi alla 4 igen. Men det hade hjälpt med mobil!

Anonym

resultat till mascaran?:)

Ellinor

En skrämmande tanke och jag frågar mig det samma.

Skönt att saker och ting nu återgått till det normala och att alla tekniska prylar hittat hem igen :)

Anna-Lena

Jag stänger alltid av mobilen på natten och jag använder den som väckarklocka. Ja, förr ringde man och pratade med kompisar nu messar eller msn:ar man varandra istället. Det är läskigt hur beroende ma är av mobilen trots allt. Trevlig kväll!

Anna

Haha jag hade nog inte kunnat somna;)

Niklas Eriksson

Kommer inte ihåg hur livet var innan mobilens ankomst. Just nu använder jag tre mobiler, två i jobbet & en privat. Det där med laddning är ett problem då speciellt min nyaste (SE X1) har en tendens at käka enormt med batteri.

Men det finns hopp... Från år 2012 skall enligt rapporter en majoritet av mobiltillverkarna ha enats om att köra samma typ av laddning (via USB).



/Mvh Niklas

HannahSthlm

Ja ni alla. Vad kommer vi sitta här och säga att"hur kunde vi leva utan XXX" om typ 10 år..haha..säkerligen kommer det fler prylar vi kommer bli totalberoende av,som vi inte har en aning om..än!:P

Jag tänkte självklart på väckning via fast telefoni men teliatjänsten ville inte gå igång..haha.. Min förra mobil kunde jag ha avstängd och den ringde ändå,alarmet alltså,denna jga har nu har jag jämt på ljudlös på natten, det har hänt flera gånger att alarmet ej går igång om den är helt avstängd..aaaa..jag säger då det..teknikens under;)!

HannahSthlm

Anonym: Jag skrev tidigare idag att jag inte var säker på att jag kunde gå igenom alla tävlande ikväll och lotta fram en vinnare eftersom jag fortfarande har ont i ögonen..men mascaravinnaren kommer presnteras..men det får dock bli imorgon Onsdag istället!:-)

sandra

Oh my en sån rosa till vänster vill jag ha !! Ja vad gjorde man innan mobilen. Alltid hade man telefonkort kommer jag ihåg eller så möttes man alltid nånstans nån tid. Skit jobbigt var det när man var typ försenad.

Herregud jag skulle inte klara av att vara utan telefon idag, halva mitt liv är i den och med den.

Irina

Ha ha, man höll sig i närheten av hemtelefonen om man väntade ett viktigt samtal. Och så hade man en vanlig väckarklocka som aldrig "tog slut"... ;-)

Lene

Samsung har en riktigt snygg rosa modell. Touchwiz tror jag den heter.. Riktigt knallig, nästan cerise färg