UTE och INNE

image2279
Bilder lånade från Mac Cosmetics Barbie collection


Som inom allting annat går det trender även i makeup. Dessa skiftningar kanske inte ses eller läggs märke till på samma sätt som skiftningar inom klädmodet, men de finns med och är lätta att upptäcka om man tittar på catwalken eller i modemagazin.
Våren och sommaren 2007 innehåller några motsägelsefulla trender men man kan även se det som att man kan välja.
Röda läppar eller nude är mycket hett, det får inte dra åt brunt eller orange.
Kinderna är naturliga.
Som motsats till det kommer Barbie-trenden  stort till sommaren. Här sparas det inte på färger, utan läppar, kinder och naglar går åt rikigt kanlliga nyanser.
Mac Cosmetics har gjort en serie inspirerad av Barbie som är rosa, pastellig och plastig..och alldeles underbar enligt mig!

INNE OCH UTELISTA 2007 ( makeup-trender) enligt
 B J Gillian  är en kändis favorit och makeup-guru som bla. gjort modemagazincovers för Vouge och Elle:

Vad är hett?
♥ FRÄKNAR
♥ TRENSPARENT FOUNDATION
♥ MJUK SUDDAD BRONZIG EYELINER
♥STIFTCONCEALER
♥ MATT FINISH
♥ FÄRGAD SKUGGA VID FRANSKANTEN
♥OPLOCKADE, BORSTADE ÖGONBRYN
♥GLOSSIGA LÄPPAR
♥NATURLIGA TONER AV PUDER-ROUGE FÖR HIGHLIGHT AV KINDBEN
♥ BRONZIGA LJUSBRUNA SKUGGOR
♥ GEL BASERAD EYELINER I BURK
♥MJUKT ROSA LÄPPAR

Vad är  ute?
♣SPRAY SOLBRÄNNA
♣EYELINER PENNA
♣ TÄCKA HELA ANSIKTET MED FLYTANDE FOUNDATION
♣ BLANKA ANSIKTEN
♣ÖVERPUDRADE ANSIKTEN
♣LÄPPENNA
♣SUPER TUNNA ÖGONBRYN
♣TJOCKA LAGER MASCARA

Som vanligt ska man alltid ta trender med en nypa salt och använda det man trivs med!

Någon särskild makeup trend du tänkt haka på till sommaren?
Gillar du Barbie-sminket?Eller är det "too Miami"?:-)

Hannah♥
35 kommentarer
Käthe

Vad skönt att tunna ögonbryn är ute. :)
Jag tycker det kan vara snyggt med lite fruktiga Barbie-toner, men med nyanser som passar en. Jag är t.ex. inte så snygg i kalla färger.

Cicci

Har lite svårt med det där Barbie-sminket, men det är nog mest för att Åhlens city hade två tjejer utklädda till Barbie för att promota serien. Tyvärr såg de bara osäkra, överspacklade och läskiga ut... Folk undvek verkligen MAC! Själv är jag rätt mkt för naturligare sminkning dessutom :)!

hannahsthlm

Käthe: Jaaa..visst är det fint med lite mer "naturliga" bryn! Jag tror jag tar till mig det rosa från barbie..blått tex. passar jag verkligen inte i! Att hitta sina "nyanser" är viktigt!

Cicci: Jaa...överspacklad och läskig låter inte som någon hit :P
Självklart behöver man inte gå till överdrift och köra hela" kittet"...Ett knalligt stift och nagellack eller dylikt kan ju vara roligt att piffa upp med =)!Naturlig makeup är ju på de flesta allra finast, trots allt!

Maria

Vilka bra listor, tack för råden, de stämmer verkligen! Jag gillar Barbie-sminket men inte i den stora mängdn. På bilderna ser de perfekta ut men i verkligheten blir det nog lite för mkt. Jag har redan börjat använda rosa på läppar och kinder och det är super fint :) Kan tipsa om att Collistar har ett riktigt riktigt fint läppglans i rosa som jag lovar är en hit! Btw, i like your blog! :) Ha de gott!

hannahsthlm

Maria: Tack för tipset om glosset, det måste jag spana in!:)
Jätte kul att du gillar bloggen! Ha det så fint du med!:-)

denise

fin blogg du har!

Sandra

Vad skoj. Jag följer nästan aldrig några makeuptrender dock. Kör samma hela tiden ;-)

Anni

MAC hade levande barbies på Åhléns city för ett tag sen, de var faktiskt sjukt snygga, men nästan på gränsen till slampiga. Själv kommer jag nog fortsätta som vanligt med sminket, knappt något alls ;)

Jonna

älskar den bilden, den är så fab!:)
J

Johanna

Tycker inte det ser så fint ut... Kanske snyggt på bild, men knappast i verkligheten... Tycker man ska sminka sig så naturligt som möjligt...

Linda

Barbie-trend? Oh jisses... Tycker inte att det ser direkt fint ut. Om man inte utgår från att det är drag queens, då blev det plötsligt någonting helt annat :D

Spira -fråga

Hej!
Har inte kommenterat här förut, men jag har förstått att du har stor kunskap i makeup-frågor.
Jag är på jakt efter ett solpuder som både ger färg och skyddar mot UV-strålar.
Det skall helst ligga i en rimlig prisklass, åt det billigare hållet, och man skall kunna använda det under en solig dag.

Hjälp! Tack på förhand...

lameilleuse

Jag kan tycka att sådana starka färger är snyggt på andra. Själv kör jag med min naturliga ID-make i varma färger. Jag kanske lägger till lite guld och grönt när jag går ut. Men visst är det häftigt när folk vågar sticka ut!

MakeUpYourMind

Jag tycker att det där med makeuptrender är något som ändras beroende på säsong. Det är alltid lite naturligt och enkelt på sommaren medan man gärna tar fram matta läppstift till vintern osv. En trend som jag kommer att följa i år är t.ex naturlig ögonskugga på ögonlocket, tex guld och färg, tex grönt på undre franskanten. Jag gillar också Barbie kollektionen som MAC har tagit fram, men på andra mer än på mig själv =)

Nina

grymt snygg sminkning!

mikaela

bilden är i vilket fall som helst galet snygg! :]

mia dh

Barbietrenden är kul på bild, roligt men jag kommer inte haka på... Kan nog lätt bli lite "dragqueen" över det hela...
Ha det gott i vår soliga stad...

Sessan


På vår och sommar kör jag alltid med tunna bryn (japp, man ser ju så ung ut eftersom ögonen får ett lyft) med ett fruktigt gloss (ljust rosa eller mörkare) och gärna lite bronzigt överlag. Följer sällan trender utan skapar mina egna :-) Jag solade aldrig innan 25, men sedan blev jag bronzefrälst när jag såg hur snygg jag är brun ;-) Sedan på fest kan det bli mer barbie-look, men sällan till vardags.

mini

jag har i mitt 29 åriga år gråtit över mina fräknar och önskat att jag en dag skulle vakna utan dem...att det är inne med fräknar, det har jag svårt att förstå...

Moa

Weell.. Fräknarna är ju där så det är ingenting jag precis kan hjälpa. Jag kommer nog köra på nude-läppar, mycket mascara och lite eyeliner (funderar på att köpa Smashbox gelbaserade) samt a lot of solpuder. :)

fashionholic

det under din het lista låter härligt och fräsht! Tur att man har fräknar hihi!!

Sanja&Vesna

hett smink ..

Li

Vilken färg har du på Maybellines Dream Mousse Foundation? Jag har 021 Nude. Du brukar ju skriva att du har ganska ljus hud, tror du jag har ljus eller typ medium hudfärg?

LipGloss Bitch

Alldeles underbara listor det där ju. Hett: stiftconcealer, tänk att det t o m kan gå trender i concealertyp ;)

Mia

Jag gillar Barbie från Mac, men så älskar jag allt smink från Mac...men jag har handlat lite därifrån också. :)

Emma

En tjejkompis till mig jobbar för Loreál som färgspecialist och hon sa nu i helgen att det som gäller är att vara solbrun, och makeupen ska vara pastellig eller gå ton-i-ton med ansiktsfärgen, läpparna ska vara ljusros eller åt det aprikosa hållet. Hårfärgen ska tydligen vara så naturlig som möjligt. Det tycker jag låter som nåt för mig.

Ebba

Så tur att jag har fräknar då! :)

Anonym

hatrar folk som är överspacklade!! så fult§

Debbie

Hihi, tycker det är rätt skoj med Barbie-temat! Kul att det är MAC som gör det också! Såg inslaget på Sofis mode för några veckor sedan, men jag vet inte om jag vill ha såna starka färger i ansiktet själv!

Citty

Jag tycker det är så kul att många tjejer verkligen vill ha den där naturliga looken. Visst är det underbart med fräknar (vilket jag själv har också för den delen) och riktiga ögonbryn - men trots mina överspacklade ögon, skarpt målade ögonbryn & kolsvarta hår så får jag (utan att skryta nu) väldigt mycket komplimanger.

Ser en kommentar ovan som heter "hatar folk som är överspacklade" - förmodligen för att hon inte vågar ta ut svängarna själv kanske ;)

Sånna här inlägg gillar vi! :) Kul att fundera över vad man egentligen har för look ^^

Kaffebönan

Jag färgade just mina ögonbryn och lät lite mera fransar vara kvar...tog inte svart denna gång utan brun-svart...blev mjukare....
Köpt nytt lipgloss på H&M - härligt rosa...ja så var man klar då? nja lite mascara också...och jag gillar att ha lite suddig svart kajal under ögonen...så där ja! Klar för en vårpromenix...

Mini

Vilken underbart vacker bild ;)

therese

Barbie sminket är urläckert tycker jag! Dessvärre tror jag inte att jag skulle passa så bra i det=(

tjejen

det är sååå hett med barbiesminket...... PÅ MODELLERNA. men skulle man själv försöka med det där hade man nog sett ut som ett kasst försök av att lina en transvestit

Johanna

det som är ute är precis allt man ser när man är på stan, fjortis ungar arligt talat! inte snyggt heller