TIPS TACK

Alltså..man kommer ju inte fram när man ringer VC och det är inte lätt att googla på nätet..alla svar är olika..
När   kliar egntligen vattkoppor? Än så länge så går det toppen för "pricken" och han kliar inte alls..men...det kanske är när de börjar läka som de kliar..eller?
Kommer ni ihåg?!
Tips mottages tacksamt...

Hannah
19 kommentarer
nollåttan

haha, som jag kommer ihåg det - hela tiden! hade vattkoppor som 16 åring, usch och fy.

hannahsthlm

nollåttan: åhh..jaha..han kanske är ett "lindrigt fall " då..Lilla-E..men han är fasligt prickig..huu..ser riktigt scary ut:O!

Tove

Egentligen kliar dom ju så länge blåsorna finns...han kanske har tur!!

Malin

Det när dom läker som det klias. Det är jag nästan 100 på, när dom torkar ut.

Käthe

Vad jag kommer ihåg så började det klia efter ett tag.

Jade

Man ska passa barnen från att klia sig, för att
1. då kliar det bara mer
2. (jag tror att det går över långssammare)
3. man kan få obehagliga ärr.

Lycka till :)

Sessan

du ska alltid ringa sjukvårdsupplysningen i dessa lägen när det inte är aktuellt med läkarbesök/BVC-besök, då får du svar direkt. De finns även på nätet : http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=23221&PreView=

Emma S.

Min mamma jobbar på VC och sa följande: Kopporna kliar egentligen från början, och på vissa bran kan man märka att de är smittade om de kliar konstant fast de inte har några prickar ennu. Har man tur kliar de bara när de läker.

Madeleine

tack vad snällt :)

Vad jag kan minnas så kliade dem när blåsorna hade bildats, som allra mest en-två dagar efter. Hoppas det går över snabbt bara :)Duktig som inte kliar :)

Felicia

Oj, jag har ingen aning. Stackars liten!

Tiina

Det är när det börjar läka, torrhet = klining. Och du passar dig så han inte gör det, jag har fem fruktansvärda ärr efter jag hade vattenkopper som 7 åring. Ett ärr i hårfästet (pannan), ser inte allt för nice ut. Usch, så se upp.

Fröken SötSur

Jag har för mig att det inte kliade alls på mina barn, då hade de ändå ganska många koppor. Hmmm...det kanske kliade, men jag märkte inte att de kliade i alla fall...ha ha;)

mia dh

Jag har en väninna vars barns koppor ej kliade alls... så jag tror det är olika...

hannahsthlm

Tack snälla för alla tips! Tack tack =)!!

Doktorn

Det kliar när blåsorna börjar torka ut OCH om det går hål på dem. I blåsan sitter vattenkoppeviruset och det är det som kliar. Det blir mer aktivt i uttorkningsfasen eller om det får "läcka ut". Man kan få ärr även om man man inte kliar. Viruset har en tendens att äta sig nedåt och bilda en krater. Din son är så liten att ev ärr kommer att försvinna under uppväxtåren.
Tavegyl, som någon nämnde, är utmärkt att ha hemma om det börjar klia. Smörj inget på blåsorna! Det ökar risken för ärrbildning och infektion. Har övriga familjen haft vattenkoppor? Annars kan du räkna med att det är dags nu!

irmeli

när det är vätskefyllt kliar det ju också! Det är därfr min lillasyster har ett ärr mitt i pannan (som hon hatar), du får titta efter honom så han inte kliar sig lillstackarn...

Katarina

En sak som kan kännas skön är också att lägga något fuktigt svalt mot det kliande området. Som t ex en fuktad frottéhandduk.

carina

Ett tips Kopporna kliar då de torkar ut Ett bra sätt att snabba på är att blåsa med hårtorken VAR NOGA MED AVSÅNDET så det inte blir för varmt bara

Juliusmerethe

Hi, cool site. What CMS is it?