TORSDAGEN den 23 JULI 1992

Här kommer fortsättningen på min Dagbok från tiden när jag hade anorexia


Vikt: 30.1 kg
Puls: 42
Blodtryck 90/70


Kära Dagbok!

Jag undrar så när det här helvettet tar slut..egentligen....
JUST NU ser jag ingen ände på det hela iallafall.
Jag VÄGDES ju som bekant i morse och vågen (min plågoande) visade på  30.1 kg   . Så lite har jag  inte vägt under hela den här långa tiden som jag varit inlagd. 30.3 tror jag att jag vägde efter jul när jag fick sond.
Dr Klas kom och pratade med mig och nu blev det INGA MER PROMENADER för min del på några dagar och så fick jag välja  att dricka två fortimel om dagen eller att ha sond. Vaddå VÄLJA? Jag HATAR båda alternativen...men..av två onda ting väljer man det minst onda...är det inte så man säger? Behöver kanske inte ens skriva att jag valde fortimel..En på förmiddagen och en som eftermiddags-mellis. Jaaa..jag får bita ihop och FÖRSÖKA STÅ UT så gott det går. Blääää.......
Klas sa att han EGENTLIGEN borde ordinerat sond + sängläge i den "fysiska form" jag är i nu, tack..att han INTE gjorde DET iallafall. Det senariet har jag ju upplevt ett antal gånger (har tappat räkningen nu...) innan fast jag vägt MER då än vad jag gör nu.....oh noooo..att ligga här och BLI SONDAD igen vore det SISTA jag skulle välja...värre helvette finns nog nästan  inte....
Jag har utökat min mat & dryck-lista iallafall...och det får ABSOLUT RÄCKA!!!
TVÅ FORTIMEL= 400 kcal! Jag kommer säkerligen gå upp i vikt den här veckan...TÄNK....ingen promenad!!! Bara jag inte får panik...Men..innerst inne fattar jag ju att det är nödvändigt att sätta stop någonstans, för jag är/var på rätt god väg att "köra mig själv i botten", hade det gått en vecka till kanske sonden hade varit oundviklig?

KVÄLL:
Dr Klas bryr sig verkligen om  mig. Idag pratade vi 45 min. En annan doktor(medicinare) hade säkert bara lagt mig i en säng med so´nd och så hade jag fått ligga där...Vi prade bla. om min ångest...kring att öka i vikt fast jag måste...för att jag aldrig kommer härifrån annars..eller för att jag dör om jag inte ökar i vikt. Jobbigt....såklart..men ändå tycker jag att jag klarat av och tänka ganska klart och förnuftigt och inte låta paniken ta överhanden..helt. Fast...det är klart..jag har INGET ALTERNATIV.
Jag  MÅSTE jag äta och dricka..annars blir det sond och utanför den här  avdelningens dörrar kommer jag tyvärr inte om jag inte ÅKER RULLSTOL....(Hellooo....r u l l s t o l....!!!)hur gärna jag än skulle vilja GÅ.
Det hjälper liksom inte hur jag än skulle böna och be Dr Klas....TYVÄRR=(

Petra kommer och hälsar på Lördagkväll.KUL!!
Måste ta och kämpa på nu, ta en liten pytte bit i taget, ett litet kliv närmare LIVET....Jag VILL ju trots allt LEVA, hur jävligt det än är JUST NU.

Kramar!
19 kommentarer
Alice

Vad hände under den tiden? Hade du ätstörningar? :(

ps. jag föddes nära den tiden..

hannahsthlm

Alice: ja..det hade jag.=/jag publicerar lite ur min dagbok från den tiden då & då.

Alice

oj, ursäkta hann inte läsa längre ner innan jag publicerade kommentaren...

hannahsthlm

Alice: Åhh..Det gör ingenting det :)!

Alice

bra :) vad skönt att du mår bra nu iallfall. Okej, det var 15 år sedan men ändå...

Johanna

Jag blir lika ledsen varje gång jag läser dina gamla dagboksinlägg.. Men fortsätt skriva dem för de är jätte intressanta! vad skönt att du är frisk nu i alla fall!

Ella

Usch. Jag förstår att det måste ha varit urjobbigt att brottas med alla "för och emot"-tankar. Hoppas att du mår helt bra idag. Kram, Ella

cizzi

jag får rysningar varje gång jag läser. tack för din öppenhet.

joline

Men herregud 30kg du kan knappt funnits kvar ju..:( jag tänker på min mormor som väger knappt 45kg och hon är nog den smalaste och benigaste människa jag känner och sen ska jag tänka minus 15kg..oj det är nåt ja inte ens kan tänka mig.
Skönt att du är frisk nu..läskig sjukdom..

Fatima

Lika bra som alltid att läsa. Fortsätt med detta! Har du funderat på att göra en bok av det?

t.j.e.

Åh Hanna...hade ingen aning om att du vart så dålig. Du är så modig att du publicerar detta. Dagboken från tiden jag var dålig har jag rivit i tusen bitar, tyckte det var alldeles för jobbigt att läsa efteråt. Känns som något jag bara vill glömma o förtränga, det är ju dock oundvikligt... Hoppas du mår bättre idag fröken! Kramar

Emma S.

ursäkta att ja frågar, men va e sond?

Jenny

Oj vilket starkt inlägg! Verkligen modigt och bra av dig att publicera! kram!

Joanna

Verkligen strongt av dig att du delar med dig av dina erfarenheter, det är inte många som orkar med att dela så fruktansvärt jobbiga saker.

Jättekram för det!!!

Karoline själv

Jag vill bara ge dig en kram.

hannahsthlm

Till alla: Tack snälla söta för er kommntarer!=) Jag själv mår prima nu..men ..det finns många många tjejer som inte gör det..det är en fruktansvärt tuff sjukdom!

Lalisen

Bra att du gör det så att andra kan få lite upplysning :)

sarah

vad stark du är som har kommit ur detta nu! det är en förjävlig sjukdom att övervinna. får jag fråga hur lång du var med den låga vikten?

Katie

Jag känner igen mig så mycket i dina dagboks inlägg :'-(

Jag slipper att åka rullstol nu för det är inte fara för mitt liv längre men min sond har jag fortfarande kvar! Usch vad trött jag är på den!!!

Det verkar som att du hade en toppen läkare i dr Klas!!!

Toppen =)

Varma kramar

Katie