Till minne av...

image3497Josefine, Buster, Max, Charlie,Viggo, Freja,Moa,Klara,Ragnar,Gustav,Oscar,Emma,Philip,Vivvi,Paulina,Amanda....och alla andra som försvann i vågorna i Khao Lak 2004.

Ett tag var jag nästan förslukad av tankar på tsunamin och hur man överlever att förlora ett barn.
Att hålla sitt barn, men att tvingas släppa..det kunde jag inte förstå.
Sedan gick det väl på något sätt  in i mitt huvud att kraften av vågorna självfallet är för stark, att ingen skulle kunna hålla kvar sitt barn, men jag kunde bara inte tänka mig något värre än att se sin lilla försvinna i en våg.
Att sitta på ett plan hem i 10 timmar och veta att man kommer komma hem utan den man reste dit med...alla minnen..hur skulle jag hantera det?
Jag drömde mardrömmar om detta och ingen händelse som jag inte personligen haft någon koppling till har någonsin berört mig så starkt. Visst var det någon granne som kände någon och någon kompis som hade en koppling till någon men personligen kände jag ingen som dog.
Senare har jag imponerats av  många berörda som snabbt gått vidare med sina liv. Skaffat nya barn och nya partners..rest tillbaka till Thailand...men det kanske är det enda för att orka..gå vidare...!?
Många överlevere har iallafall varit så mycket superhero för mig som någon kan bli.
Jag önskar jag skulle vara lika stark om situationen krävde det.

Hannah♥
7 kommentarer
Hanna

Bra skrivet. Hur det än går till så är det en mardröm att förlora sina barn. Jag oroar mig ständigt för mina barn och kan inte tänka mig hur det skulle vara att förlora dem.

Karin

skrev liet om det där igår, mycket hemskt

Anna

Det är konstigt att det gått tre år redan, känns som igår när man tänker på det. Glad iaf att khao lak börjat repa sig från katastrofen och att folket där får börja leva igen!

anina

Jag kikade på en dok. om katastrofen igår, helt otroligt att det har gått 3 år, det känns som det var igår.

hannahsthlm

Hanna: Håller med..det finns ju inget man håller kärare och är mer rädd om..man oraar sig ju ständigt..därför känner man väl extra för dm som förlorade sina barn ,man kan verkligen leva sig in i mardrömmen även om man självklart aldrig riktigt ändå kan förstå!

Karin: Ok..jaa..så himla hemskt..jag kommer aldrig glömma det..

Anna: Ja visst känns det som det hände förra året eller så..tänk att tre hela år gått..det känns konstigt.Ja verkligen skönt för lokalbefolkningen att det börjat återhämta sig på plats, vilken mardröm de gått igenom!

Anina: Ja, jag håller med. Ofattbart att tiden runnit på så snabbt.

Elisabet

Fint skrivet!

Antoniojeanette

Lovely site keep it i will be back that you.