Same same but different?!

image2303
Alltså...Lancome.s nya mousse foundation  Lancome Magie Matte Mousse  påminner såååå mycket om  Maybelline:s  Dream Matte Mousse    ..att man börjar undra..är det möjligen samma?!
Jag har prövat båda och jag märkte ingen skillnad..kanske Lancomes är lite kompaktare..
Det enda som verkar skilja är att Lancome har en lyxigare och stilrenare förpackning i glas samt priset..
Någon annan som prövat båda?

Lancome Magie Matte Mousse kostar ca 300-  350 kr  . (beroende på butik)

Maybelline Dream Matte Mousse kostar    ca 100-150 kr .

Jag kommer nog inte investera i en Magie Matte Mousse iallafall...

Hannah♥
18 kommentarer
Tiina

Jag har maybelline och vet du vad jag gav för den? 72 kr ;) Det du, det kallar jag FYND !

Sessan


Har inte provat...men Lancome och maybelinnes foundations BRUKAR ju inte kunna jämföra sinnehållsmässigt...

Malin

Hej! Läste att du testat Smashbox Photo Finish Color Correcting Foundation Primer och undrar vad du tycker om den? Är konsistensen precis som den vanliga primern eller är den mer "krämig"? Den kostar ju lite så det känns lite dumt att chansa.:/

nollåttan

jag är inte särskilt förtjust i doppa fingrarna i foundationsburken i vilket fall, så.....nej tack till båda! men bra påpekande!

LipGloss Bitch

De doftar lite olika tycker jag ändå, fast jag har inte testa någon av dem på något grundligare sätt. Sniffat mest :) Lancomes variant är hursomhelst apsnygg, skulle nääästan kunna köpa bara för burkens skull ;)

hannahsthlm

Tiina: Oj..bra pris..ibland har de ju kampanjer etc., tror den kostade 90 kr på åhlens just nu också, så billig är den =)!

Sessan: Nej..men man ska ha i åtanke att många av produkterna tillverkas på samma ställen, Lancome och loreal är i stort sätt likvärdiga iallafall efersom de tillverkas på samma fabriker.
Det som brukar skilja är forskning kring produkterna,dyr reklam, dyrare och lyxigare burkar etc. på Lancome..inte alltid kvalitet..tyvärr! (även om det på vissa saker från lancome är mkt bra kvalitet)
Mascaror och ögonpennor från Lancome är oslagbara och de från Maybelline är verkligen kass..så..kanske inte är samma tillverkare ändå?
Som kunsument är det dock svååårt att veta ...=/


Malin: Hej hej! Konsitensen är mer krämig än vanliga primern och jag gillade inte color correcting primern så värst..Däremot är starlight whitening primern jätte bra, snäppet bättre än den "vanliga"=)!
Kör med original eller starlight primern och använd en bra foundation eller concealer istället för correctiong primern..tycker jag!

nollåttan: Nej..pumpflaskor eller tuber är ju det ultimata!

LipGloss Bitch: Ja det kan jag hålla med om! Doften på Lancome är ju mer tilltalande=)!
Hi hi..jag har velat ha den där Magie Matte Mousse för den snygga burken oxå men nu är jag såå osäker..för min del känns det kanske lite som att kasta pengarna i sjön ftersom jag har en ny Dream Matte Mousse och jag nämvärt inte såg någon skillnad på resultatet...men.. man ska aldrig säga aldrig ;)!

Malin

Tack för snabbt svar, då hoppar jag Smashbox Photo Finish Color Correcting Foundation Primer och kör på starlighten då!:)

Rouge

Ojdå, ingen hit att betala 300-350 för lancôme då! :O

hannahsthlm

Malin: japp..det tycker jag absolut =)!Bättre investering! Lycka till!

Rouge: Neeej..jag tror faktiskt inte det=/

Käthe

Jag testade den och blev inte alls impoonerad heller.

Sofia

Hmm... intressant!
Man blir verkligen alltid lurad!
Det skulle faktiskt vara kul med lite blindtester av smink för att se hur stor skillnaden melan lyx och budget faktiskt är... Jag måste hålla med dig om det där med mascaror... brukar använda Dior Show men försökte spara in lite genom senast köpa en Maybelline, helt värdelös! Såna köp lönar sig verkligen inte, för det slutar ju med att man måste köpa både en Maybelline och en ny Dior i slutändan... :(

Sofia

När jag skulle skicka ovanstående kommentar kom det upp en ruta om att det troligtvis var spam...? Skumt! Jag känner mig misstrodd... :)

Sessan


Men man märker ju själv hur produkter funkar. Jag vet att många avgudar Maybelinnes mousse och andra precis tvärtom. Jag har inte testat Moussen, men väl en annan maybelinnefoundation. ÄVEN om den kanske är tillverkad av samma paraplyföretag som lyxmärken kan jag inte hjälpa att min hud blir blank på 2 timmar av den och att det känns som att ha tjockt klet i ansiktet och det gäller även många andra billigare fundations. Men funkar det billiga är det ju kanon för dem som tål det, men för oss andra är det superbra att de dyrare varianterna finns. På mig ger det dyrare ofta bättre täckning fast det blir skirare och det täpper inte till.

Fröken SötSur

Oj, tack för tipset! Det är nog ofta man blir lurad att köpa de dyrare produkterna i tron om att de är bättre.

Johanna

Det kan mycket väl vara samma! De kanske tillverkas i samma fabrik!? Mycket smink gör ju det..Jag har aldrig provar mousse, men vill göra det. Blir Maybelline isf! Tack för tipset.

Johanna

Oj, ja skiljer det så där mycket i pris och så lite i funktion så känns det som om jag kommer köra på budgetvarianten :)

Angggelica

Jag tycker att Maybellines är något lite "smuligare", men det kanske bara är jag.
Eftersom Lamcomes lanserades drygt ett år efter Maybellines så kan ju innehållet ha uppdaterats lite också om man jämnför.
Glad Påsk!

nollattan

köpte maybelines igår att ha på gymmet, totalt 70 spänn på HM, funkar verkligen SUPER, mycket förvånad!