BOBBY

Jag återkommer lite senare med lite muntrare inlägg..har just  läst gårdagens Expressen (som jag inte hann igår) och jag känner att jag bara MÅSTE skriva några rader om detta... (som så många andra!)

Det här handlar om Lilla Bobby som bara fick bli 10 år!
Det är verkligen en skandal  från samhället.....skola,social,polis osv. att detta har kunnat ske! VARFÖR har ingen ingripit?! För att vi i Sverige håller oss på vår kant kanske..vi lägger oss inte i...Kanske är det på tiden att vi börjar göra det i lite störe utsträckning?!
'
VARFÖR  informerade inte polisen grannar och skola om att en våltäktsdömd sadist flyttat in  i samhället och hos hos lille Bobby?! 
VARFÖR höll inte polisen koll på hur det gick för honom utanför fängelset?
Han hade ju just släppts ut från fängelset för våltäkt och misshandel av våltäktsoffrets 4 åriga  lilla barn!!
Blev Bobbys mamma informerad om VEM hon flyttat ihop med av polisen och sociala myndigheter?! Inte för att det på något sätt ursäktar henne för det hon lät Bobby genomlida,hennes eget lilla barn...men inte  kan hon vetat några detaljer  om sadistens förflutna när de flyttade ihop?!

Lätt att undra i efterhand men låt oss alla se till att vi i Sverige inte accepterar att något liknande sker en endaste gång gång till!!
Skriker grannens barn vid konstiga tidpunkter (och det inte är ett spädbarn som faktiskt skriker jämt...) och har blåmärken så kanske faktiskt något ÄR fel....
Kanske ska du som är lärare ringa det där samtalet istället för att låta bli om ett barn  huxfux pratar om konstiga saker i skolan och inte bara TRO  att barnet fått livlig fantasi från en dag till en annan....

Vill DU  oxå göra något för att hjälpa andra barn  genom den fantastiska  organisationen BRIS eller skänka en ROS  till Bobbys begravning?!
Låt honom få så mycket rosor som aldrig någon  fått förrut...

Gå in och läs mer EXPRESSEN och tänk på att ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Här är nr du kan sms:a  för att skänka EN ROS  genom BRIS  och EXPRESSEN

För att skänka EN ROS  skriv BLOMMA  och sänd till: 72900     (totalkostnad 25 kr)

Skänk 25 kr till BRIS  och en ROS  till Bobby,  skriv BRIS och sänd till: 72900  (totalkostnad 50kr)

Jag skickade alldeles nyss,passa på att göra det du oxå  NU ..vet inte hur länge insamlingen håller på..men säkert någon /några dagar till!  Det står säkert på expressens hemsida!

För mig känns det som för många andra skönt  att veta att Bobby iallafall  har en ros från oss  på sin begravning...Det  kan aldrig förändra något som har med den lille krabatens öde att göra, och min sorg över det som hänt den lille killen kommer kännas länge länge MEN  det känns bra att jag iallafall kunnat  BIDRA  med NÅGOT!!!

Tack till MOCCA som skrivit om detta i sin blogg och gjorde mig uppmärksam på insamlingen!

Till BOBBY:52049-831

Hoppas du är lycklig  nu var du än är lilla gubben....
52 kommentarer
Julia

Fint inlägg! Så tragisk historia att man blir riktigt förtvivlad.
Hoppas att Bobbys fall kan få upp ögonen på folk, så fler tragiska öden kan undvikas. Jag tror vi måste jobba på vårat civilkurage och våga fråga, våga säga ifrån och våga ingripa när vi tror att en medmänniska far illa.
Jag hoppas solen skiner på Bobby idag.

hannahsthlm

Julia: Jaa..jag hoppas verkligen som du att Bobbys fall iallfall kan leda till en förändring i vårat samhälle på olika nivår..Lagstifning,civilcurage osv..då har den lille killens öde iallafall kunnat öppna ögonen på människor!
Och jag hoppas precis som du att solen skiner på Lille Bobby idag!
Kram!

Emilee

Fint inlägg. Hoppas att folk får upp ögonen lite mera nu, men det är tragiskt att någon ska behöva dö först!
Hade jag befunnit mig i Sverige hade jag absolut skänkt en ros. Jag får skänka en tanke istället...

kalle

Är det sant!Politiskt inlägg från dig!Dra på trissor :)
Skulle det klassas som civilkurage att skjuta Bobbys mamma i huvet ?
Kommer hon göra samhället/medmänniskor någon nytta i resten av sitt liv?
Är det mer synd om Bobby för han bodde i Sverige än om barnhemsbarnen i Rumänien?

hannahsthlm

Emilee: En tanke räcker långt det oxå..Ha det bra gumman! Kram

Kalle: om du inte har noterat det så skriver jag samhällsinlägg ibalnd..eller jag kommer göra det mer framöver iallafall..om det är något jag tycker bör uppmärksammas med en extra tanke!
Det skulle INTE klassas som civilcurage att skjuta sadisten eller Bobbys mamma.
Vi vet inget vad denna mamma kommer göra iframtiden..sitta inlåst på sjukhus och gå på starka mediciner kanske..Om hon kommer göra någon nytta i sitt framtida liv vet jag inget om..däremot vill jag lova att hon kommer hemsökas av Bobby i sina drömmar och må som hon förtjänar!
Det är mer synd om Bobby än barnhemsbarn i Rumänien på det sättet att Bobby hade alla resurser runt omkring sig i samhället som HADE kunnat hjälpt honom..men ingen gjorde nåt! Barnhemsbarn världen över är det fruktansvärt synd om men man kan aldrig jämföra det med att bli stampad till döds av sin mamma och en sadist i ett välfärds land som Sverige där polisen inte är korrumperad utan faktiskt kan utföra ett vettigt jobb OM DE VILL/PRIORITERAR RÄTT!

Angelica

Jättefint inlägg.... jag har också uppmanat folk till att skicka en ros till lille Bobby.... åh, allt detta är så hemskt....

Moa

Åh gud vilket fint inlägg! Jag blir så förbannad på sånt att jag bara vill slå något riktigt hårt. Att inget märkt något, att ingen fattat. Att han inte tagit hjälp. ATT NÅGON KAN GÖRA SÅ! Jag hittar inte ord.

hannahsthlm

Angelica: Jaa..det är så hemskt så att hjärnan inte riktigt kan/vill förstå allt man läser..själv har jag inte kunnat läsa allt för jag mått så dåligt av det...Vi är många som skrivit om Bobby och det är bra, hoppas det kommer fortsätta disskuteras och debatteras och att det leder till förändring! Kram

Moa: Neej...jag hittar nästan inte ord jag heller för det är så ofattbart!Man blir så lessen och förbannad!
Vilken tapper liten kille han måste ha varit som ändå klarade att vara i skolan och hålla tyst om sitt helvette! Självklart var det fruktansvärt och dumt att han just höll tyst men vilken liten kämpe!Han hade väll inget val...han var säkert hotad till tystnad såklart...men att han överhuvudtaget orkade hålla huvudet uppe är ett mirakel!
Han är värd att hedras på alla sätt den lille killen!

Sofia

Jag tror att en av anledningarna till att jag nog vill bli lärare är för att kunna hjälpa och stödja barn i utsatta situationer. Det här är helt fruktansvärt. Visst ska man låta någon som avtjänat sitt straff bli accepterad i samhället igen, men man måste fortfarande se till att man inte placerar den personen på heeeelt fel ställen som i det här fallet och man måste framför allt bli mycket mycket bättre på att läsa signalerna från barnen, är något fel, oavsett om det är något litet eller stort, ska det tas tag i på direkten! Annars kommer det eskalera och få såna här proportioner flera gånger till! Skrämmande.

Mocca

Bra Hannah att du också skrivit om det här.
*kram*

Li

Jag fattar inte hur hans mamma kunde börja hjälpa till att tortera honom. Och hjälpa till att dumpa kroppen och allt! Det är ju hennes son!

TessQ

helt sjukt att detta kan få hända i Sverige. eller i nått land överhuvudtaget.

lameilleuse

Bra att du uppmärksammar detta, Hannah. Jag grät när jag läste om hur Bobby blivit behandlad och skäms oerhört över det svenska samhället som så ryggradslöst valt att strunta i att informera omgivningen om att en sådan galning går lös.

Moa

Aboslut, självklart hotade dom honom. Det var därför han inte sa det till någon :(

Svar från hannahsthlm

Sofia: åhh..vad bra att du kanske ska bli lärare,du kommer säkert göra ett toppjobb isådanfall..fler som du behövs=)!

Det är mycket svårt att veta var gränsen ska dras med att integrera brottslingar i samhället igen..När det gäller sexbrott och sadister (den här var ju både och) så tycker jag faktiskt de i närheten har rätt att informeras som de har börjat göra i USA efter att fall med en liten flicka som blev inlurad til sin granne och sexmördad..ingen i kvarteret visste att han var dömd för sexbrott på barn..Tror att vi i Sverige borde börja värna lite mer om kvinnor och barns säkerhet än fd. brottslingar..faktiskt!
Håller med om att det borde finnas mycket bättre platser att placera desa brottslingar på..kanske en sluss från fängelset till något slags utslussningshem med all tänkbar psykologhjälp..för det får de ju inte i fängelset..och de är ju fortfarande så sjuka efter avtjänat straff..

Håller helt och hållet med dig att alla måste bli bättre på att läsa signaler från barn!
Kram!

Mocca: Jaa..tack för att du fick upp ögonen på mig för den här insamlingen. Kram!

Li. Neeej..man kan aldrig förstå...aldrig aldrig!
Hon mådde förmodligen inte bra själv och blev misshadlad hon oxå men varför inte ta barnet och dra..fortare än kvickt...ringa om hjälp..vad som helst..Neej..i mina ögon finns inga ursäkter, hon är lika medskyldig hon..usch!!!=(Orden räcker inte till..

TessQ: Jaa..helt galet och sjukt...

Lameilleuse: Jaa..jag har oxå gråtit..man kan inte låta bli. Sen när jag fått reda på detaljer om polisens agerande osv. har jag blivit förbannad,sånt här ska inte kunna hända...FY!

Moa: mmm...det måste ju varit så=(..

Kalle

Det jag stör mej på är att många verkar tänka hur kan det hända i Sverige? Som att detta skulle vara någon form av "skyddad zon" ifrån all väldens elände! ???
Men det kanske man tror om man bor i typ Danderyd eller Östermalm och aldrig får uppleva det riktiga Sverige.Men till alla er som bor där så kan jag bara säga ,ta en tur runt förorterna eller egentligen vilken stad som helst och upptäck att det kanske inte längre ser ut som det kanske gjorde på 80-talet.Det nya Sverige är mer som en mix av Bratislava och Monaco!!!

från hannahsthlm

Kalle:
Att misshandla sitt barn till döds har väll ändå inget med Östermalm vs förort att göra?!
Kärlek till sitt barn sitter väll ändå inte i pengar!!
Klart Sverige inte är en "skyddad zoon" men vi är ändå ett rikt land i ALLA KOMMUNER/stadsdelar på det sättet att vi har en fungerande polis,skolpsykologer,socialarbetare etc. som säkert inte finns i samma utsträckning i exempelvis Bratislava!!NÅGON borde uppmärksammat hur Bobby behandlades,det är väll först och främst DET folk är chockade över att ingen gjorde samt att hans egen mamma deltog i misshandeln...Det nya Sverige är ingen dans på rosor,men lilla slumriga Nessjö där Bobby bodde var långt ifrån förorterna till Malmö och Stockholm,det vill jag lova..där är det nog verkligen ett skyddat samhälle i övrigt!

I ett sånt litet samhälle borde ingen kunnat missa vad som förekom...det är det som gör mig mest upprörd..att INGEN gjorde NÅGOT!!...och HUR en mamma kan behandla sitt lilla barn sååååå illa..ofattbart!Helt ofattbart!

Anneca

Det som hänt lille Bobby är verkligen hemskt. Hörde om en undersökning idag som visar att 11% av männen och 20% av kvinnorna i Sverige vet om något barn som far illa. En kvalificerad gissning av mig, som arbetar som socialsekreterare, är att endast en liten bråkdel av dessa barn kommer socialtjänsten till känna. Och socialtjänsten är de som kan ge dessa barn skydd genom Lagen om vård av unga. Men för att kunna agera måste vi få veta. Misstänker du något, kontakta socialtjänsten i din kommun! Däremot kan vi INTE informera om personer, som du föreslår i ditt inlägg, eftersom vi arbetar under stark sekretess. Liksom polisen gör. Och det skulle kunna bli väldigt farligt för alla och envar om inte sekretess och rättskydd uppehölls, utan godtyckligt spreds. Däremot bör vi bli bättre på att samarbeta mellan olika myndigheter, stötta familjer med sviktande omsorgsförmåga och framförallt - alla måste våga se och ifrågasätta och bry sig mer om varandra!

8ball

is very interesting site...

Crespo

http%3A%2F%2Fphatass.ivipsearch.com+%7C+phat+ass%0D%0A%3Ca+href%3D+%5C%22http%3A%2F%2Fbigtitroundass.ivipsearch.com%5C%22%3Ebig+tit+round+ass%3C%2Fa%3E%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fphatass.ivipsearch.com%5Dphat+ass%5B%2Furl%5D%0D%0A%3Ca+href%3D+%5C%22http%3A%2F%2Fphatass.ivipsearch.com%5C%22%3Ephat+ass%3C%2Fa%3E%0D%0AHello%2C+my+design+down.%0D%0Ahttp%3A%2F%2Fbigtitroundass.ivipsearch.com+%7C+big+tit+round+ass%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fbigtitroundass.ivipsearch.com%5Dbig+tit+round+ass%5B%2Furl%5D%0D%0Ar

Smit

Great site. I will bookmark for my sons to view as well!!!i

analbleaching

Hello, nice site

Svetlana

I%252Bbrowse%252Band%252Bsaw%252Byou%252Bwebsite%252Band%252BI%252Bfound%252Bit%252Bvery%252Binteresting.Thank%252Byou%252Bfor%252Bthe%252Bgood%252Bwork%25252C%252Bgreetings%252B

analbleaching

Hello, nice site

Marilyn

The%2Bsite%255C%2527%255C%2527s%2Bvery%2Bprofessional%2521%2BKeep%2Bup%2Bthe%2Bgood%2Bwork%2521%2BOh%2Byes%252C%2Bone%2Bextra%2Bcomment%2B%252D%2Bmaybe%2Byou%2Bcould%2Badd%2Bmore%2Bpictures%2Btoo%2521%2BSo%252C%2Bgood%2Bluck%2Bto%2Byour%2Bteam%2521

Joon

Your guestbook is example of middle-class guestbooks. Congratulation! I?ll show your site and guestbook to my friends.

Meteor

Great Site - really useful information!n

Jersey

I\'m love this great website. Many thanks guyt

Kim

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.u

Britney

Hello people! Nice site!

Jesus

Hello+people%21+Nice+site%21e

Urii

Oh o ho! very nice site!

Britney

Fascinating+site+and+well+worth+the+visit.+I+will+be+backw

Bob

i love this site.

Jones

This site is really superb!!! Thank you for you work! Good Luckp

Nicole

Cool guestbook, interesting information... Keep it UP. excellent site i really like your stuff.

Hillari

Thanks so very much for taking your time to create this very useful and informative site. I have learned a lot from your site. Thanks!!1

Vasilii

Hi, good morning to all of you... Nice Guestbook ;-) !!!2

Meteor

Hi! Definitely nice and neat site you got there.e

Elizabeth

You guys do a wonderful job! Keep up the good work!!!b

Marilyn

Wow%21%21%21+Good+job.+Could+I+take+some+of+yours+triks+to+build+my+own+site%3Fn

Smit

i love this site.r

Anna

Sentimental and nostalgic. Great.h

Sveta

Found your site in google, and it has a lot of usefull information. Thanx.

Anna

This is very interesting site...i

Bush

Excellent site, added to favorites!!s

Smit

Thank you for your site. I have found here much useful information...

Jooni

Wow!!! Good job. Could I take some of yours triks to build my own site?2

Katie

Thank for making this valuable information available to the public.+

Kim

Cool%21..+Nice+work...i

Prohor

Wonderful%2Band%2Binformative%2Bweb%2Bsite.I%2Bused%2Binformation%2Bfrom%2Bthat%2Bsite%2Bits%2Bgreat.y

Mikaanneli

Great site. Keep doing.