Jag hänger på...

52049-1855
...... Sura tantens utmaning och börjar publicera min gamla dagbok här på bloggen.

Jag har många gamla dagböcker, denna är nog dock den mest välskrivna och viktigaste av dem jag har.
Det jag kommer publicera här kommer bli väldigt personligt eftersom jag valt en dagbok från tiden när jag låg på sjukhus för min anorexia.
Genom att dela med mig av hur mina dagar såg ut och hur jag tänkte när jag var sjuk  kanske jag kan hjälpa någon som befinner sig i samma situation nu  eller som känner någon som är sjuk i anorexia.
Anorexia är alltid ett aktuellt ämne som man inte kan få för mycket information om..enligt mig.

Idag  hoppas och tror  jag dock att metoderna som sjukhus och behandligshem använder sig av är mycket bättre än  när jag  var sjuk.......

Jag vill poängtera att jag IDAG är en helt annan människa, jag är frisk sedan flera år och har INGA matproblem alls av något slag...

21 JULI 1992   Vikt: 30 kg   Blodtryck:  90/60   Puls: 37

Kära Dagbok

Idag skrev jag ut min gamla dagbok så härdan efter tänkte jag dela mina tankar med dig istället.
Jag hoppas det kommer gå lika bra.
Jag sitter här på sjukhuset och har så fruktansvärt tråkigt (suuuck).
MEN....Jag har bestämt mig för att göra det bästa av situationen nu och KÄMPA PÅ!!
Varje dag är en ny möjlighet...eller?!

Dr Klas var nere och pratade med mig idag. Han tyckte jag såg lite piggare ut än igår sa han.
Jag KÄNNER mig faktiskt lite piggare också, men igår var jag ju så himla lessen och förbannad..sååå...det kanske inte är så konstigt att jag framstår som piggare idag..hmmmm....
Jag kanske får åka hem under helgen om jag följer mat och dryck-listan som sjuksyster Jane  och jag gjorde tillsammans igår och verkligen kämpar med den.
Rebecca  kommer hem på Fredag eller Lördag. Hon är på tennisläger. Ibland blir jag såå avis på henne..för att hon är "frisk", men en dag hoppas jag att jag också blir " normal" igen som henne och mina kompisar och kan leva ett friskt liv.
Jag var och hälsade på Hanna i Söndags förresten. Hon hade varit i Österrike och jobbat men dragit hem för det hade tydligen blivit astråkigt..tillslut.
Vi bestämde att gå på bio igår (Måndag), men så hamnade jag ju här på avdelning 25 på sjukhuset istället....igen..det ÄR såå typiskt MIG! =( Meeen...Vi får väl gå på bio nästa vecka istället..kanske...
Hanna är verklgen en underbar kompis...Hon ringde direkt ner hit när hon fick  höra att jag var på sjukhuset igen.
Jag har inte ringt till Petra..än...hon kommer tycka att det är såå tråkigt att jag är HÄR igen....
Hennes pappa fyllde 50 år i Lördags och då var jag där en stund. Jag fick lite presenter av petra som hon hade köpt till moi på semestern. Bla. cigg, en liten Bacardi, en Percilla presley-parfym mm.

Idag är Mona sjuksyrra här på eftermiddagen. Hon är bra tycker jag. Fast hon brukar mest jobba natt i vanliga fall. Det är ju vilktigt att jag får hjälp nu när jag är här att få i mig enligt mat och dryck-listan så jag är säkrare på mig själv när jag kommer hem igen och inte börjar slarva.......
Mamma har varit här med lite grejer, bla. en bandspelare och lite kasetter. BRA! För nu har jag inte ens en radio på rummet....
Skriver mer imorrn!
Kramisar


Uppdate: Jag kommer försöka skriva ett stycke ur dagboken varje dag...Den är ganska lång så om jag ska hinna igenom den  så måste jag nog göra det ; )!
Just nu har jag inte tid att skriva VECKANS KRÖNIKA så med dagboksinläggen blir det dock ändå lite "personligt" här på bloggen.

/Hannah♥

23 kommentarer
Angel

Kul att göra såna inlägg

sura tanten

och vilket dagboksinlägg! Tack för att du delar med dig:) Det betyder jättemycket. Det märks att du verkligen är frisk...om du förstår vad jag menar, att du bearbetat och kan dela med dig:) Nu låter jag verkligen som en socionom...hi hi;) Kram på dig.

Mia

Oj vilket inlägg... säger som sura tanten tack för att du delar med dig.
Å så bra att få se att det kan gå så bra för personer med denna sjukndom... att man verkligen kan bli återställd.
Du är go du i alla fall. Ha det gott

Frida & Fabulous

Intresant och viktigt ämne! Bra och starkt av dig att dela med dig!

Becccan

Hej hannah! Har skrivit mejl till dej :)

Hanna

Tack för att du skriver

Käthe

Vad bra att du vill dela med dig. Jag kan nog lära mig mycket av dina dagboksinlägg då jag inte haft sjukdomen själv och har svårt att förstå varför man inte vill äta. Tack!! :)

Johanna

Måste ha varit en svår tid för dig. Glädjer mig att du mår bättre! (Det märks) Mycket starkt av dig att dela med dig av detta! Kramis :)

Fatima

Modig du är som lägger ut detta på din blogg! Jag har också haft ätstörningar (även om de aldrig blev så allvarliga som dina) och jag tycker inte heller att ämnet kan belysas nog mycket! Det är säkert någon som läser din blogg och kämpar som läser dina gamla dagböcker och samtisigt ser att du idag mår bra. Och kunde du så kan ju dom!

Johanna

Du är verkligen stark Hannah. SKönt att du mår bra idag, att du klarade dig ut ifrån den perioden.

Kram på dig & God JUl kram Johanna

Anna

Var starkt att du vill dela med dig av dina erfarenheter..gripande. Tack!
Anna

cizzi

Tack för ditt inlägg. =) Blir lite tårögd. Min klasskompis 12-åriga dotter är inlagd för anorexi just nu och det är en hemsk sjukdom. Så tack för att du delar med dig. Det är starkt gjort.

Josey

Oh my god - 30 kilo!!! Det går knappt att föreställa sig... och då har jag ändå själv varit fast i träsket i över 15 år - men klarat mig ur det precis som du. Jag kan bara instämma i tidigare kommentarer. Du är jättestark som delar med dig och ämnet kan inte nog belysas, med tanke på alla dagens supersmala ideal.
Kram och God Jul!!! för mig blir det den tredje utan att du-vet-vad :-)

nathalie

vilken rolig idé att publicera gamla tankar och dagboksinlägg! tummen upp!

Sara

Jättestarkt gjort! Anorexia är verkligen ett viktigt ämne att tala om, de som inte har varit sjuka kan aldrig ana vilket helvete det är.

Virraan

Starkt! Haft anorexia ganska nära inpå mitt liv, trots att jag inte haft det själv. Känns bra att läsa om dina tankar och känslor då man får en större inblick i hur de har det. Tack.

Skönt att du är frisk nu också :)

Elin

Starkt att du vågar dela med dej, känner många som varit i samma situation, hoppas du mår bra nu..

Cicci

Instämmer med alla andra ovan, vad modig och stark du är som vågar och vill dela med dig! Som man uppfattar dig på bloggen och när jag har träffat dig så verkar du så stark som person, så det är lite svårt att tänka att det är samma person! Jag beundrar dig verkligen som har lyckats tagit dig ur det och kommit vidare :)! Jag har själv haft en period där jag var nära på att bli inlagd pga ätstörningar, men jag lyckades klara mig ur det ändå så jag vet hur det är trots att det aldrig var så illa för mig! Ska bli intressant att läsa mer :)! Nog om det, GOD JUL till dig hoppas du får en jättetrevlig dag imorrn!

Sandra

Hihi, en sån dagbok har jag också som jag skrev i när jag var 11 år, när jag tänker efter så var det 1993, en väldigt fin dagbok ju! Gripande inlägg. God jul till dig!!

Sandra

Åh...30 kilo är ju väldigt lite, när man haft magsjuka eller fastat och gått ner några kilo så blir man ju trött, kan inte föreställa mig hur orkeslös du måste ha varit, härligt att du inte har de här problemen nu, starkt av dig att berätta om det!

God Jul och Gott nytt år! :)

sofia

Jag måste säga att det är intressant att läsa. Under mina tidiga tinår hade jag också matproblem, och nu är det min syster som är i den sitsen, så det är skönt med filk som delar med sig av sina erfarenheter så att man känner att man får lite bättre grepp om situationen. KRAM

wujmy qvtifuds

euwzbxphk stdyk jgbiap xoqj zlsmnfwit cxzwijp cqlt

Rikardana

NICE SITE WELL DONE