Vilka FÅR egentligen MODEblogga?!

Kanske är jag lite extra retlig idag för att jag är sjuk och inte kunde gå på Debenhams tjejevening och träffa upp mina roliga girls och få en Goodiebag...Kanske är jag bara redan från början less från vissa kommentarer jag läste igår om Englas blogg på Bloggtoppen där man kan kommentera de olka bloggarna....
När jag sedan såg att jag fått  en lite märklig kommentar  från Hanna idag
så kan jag bara inte låta bli att skriva det här inlägget!
 (Det är förövrigt något skumt på G...läs det  här weard kommentar till Bohemica längst ner och nåt fuffens med avsändaren....är det någon annan som håller på och kommenterar under andras bloggnamn?? Skaffa ett liv isådanafall!!=(

Lite rörigt det här..blir lite  långt..men försök att läsa hela..det är viktigt!!

Kommentaren jag fick, om den nu var från Hanna, löd:

Hur gammal är du?Är du 40+?
Har du någon slags  40 års kris, eller?
Och du modebloggar liksom,HAHA

PUSS PUSS

På det kan jag bara svara:
Och vad har ens ålder med att man modebloggar att göra? Om jag nu vore 40+, skulle jag inte kunna modeblogga då? Nu är jag inte 40+ utan  har just fyllt 30 men det tycker jag inte är relevant!!Jag kanske ser ut som 40+ men det är då aldrig något jag hört innan;)...Jag tar inte åt mig iallafall för jag brukar få visa leg. på systemet..så det så;)!
 Det som är viktigt i detta är att ens ålder absolut inte har något med att göra om man är intresserad av mode eller inte!

Kläder måste ju alla ha på sig, men det är skillnad på att gilla att handla kläder och verkligen ha ett brinnande intresse  för mode...Har man ett stort intresse för det tror jag det håller i sig livet ut!
När jag var yngre än min älsta son som är 10 år så hade jag redan  massa skisser på kläder (ritar som en kratta men ändå..) och hittat på ett namn för mitt klädmärke, jag sminkade mina sminkdockor för fullt och drömde om en karriär som stylist innan någon typ hade hittat på namnet stylist;)

Det jag vill säga med det är att antingen har man det i blodet eller inte!
 Nu är det ju inte så att jag tror jag är någon modeguru på något sätt och har inga ambitioner att vara det heller men styling är jag bra på! Att sätta ihop helheter med makeup och kläder..(mina barn är stylade från topp till tå..dock ingen make..=)...En egen studio inom styling det är det jag drömmer om att kunna försörja mig på i framtiden! Om jag så är 32 eller  35 eller 45 när jag lyckas med det...spelar det någon roll egentligen för någon annan än mig själv?
(Vad finns det för övrigt för kategorier man kan placera sin blogg i? Min blogg kanske skulle passa som makeup blogg men den kategorin finns faktiskt inte..mode ligger nog närmare än typ nöje iallafall...eller musik..eller motor...=)

Vissa kanske på allvar tycker att jag ärför gammal att modeblogga men ta då en titt på dessa tjejer:

1.Kate Moss
2.Heidi Klum
3. Eva Longoria
4. Sarah Jessica Parker
5.Victoria Beckham
6.Debbie Harry
7.Rachel Zoe

De är alla mer eller mindre äldre än mig och mycket modemedvetna och eftertrakade som modeller, stylister, skådisar ...skulle de inte kunna ha sina yrken för att de är 30+? Är det inte egentligen så att vi behöver ännu fler förebilder som är söta, roliga och visar att livet är otroligt kul även efter 25?!=)

Jag irreterade mig som sagt när jag läste kommentarer Engla fått oxå bla. om att hennes blogg minsann inte är någon riktig modeblogg och att det verkar som att det är inne  bland modebloggare att ha ätstörningar!
Vem har rätt att definera vad som är en Modeblogg? Finna det inte olika definitioner på  vad Mode egentligen är? Tar inte vi alla som valt att kategorisera våra bloggar som just Modebloggar och gör vår egen mix av det mode vi gillar och vill skriva om? Vem kan egentligen säga att det är rätt eller fel?

Och på om det är inne med ätstörningar så kan jag tala om att det kan det aldrig bli...En ätstörning är en sjukdom..jag har själv legat på sjukhus i 3 år med dropp och det hade inget med att jag ville se ut som Kate Moss att göra!! Jag mår bra idag MEN  ätstörningen kommer alltid spöka i mitt bakhuvud och den har påverkat mig mycket,  en hel del negativt såklart men även positivt eftersom den format mig till en rätt ödmjuk person..Jag är glad att jag lever och har vänner och 2 fantastiska barn och att jag inte dog som läkarna trodde jag skulle göra..

        

Här är 2 bilder jag fotat från foton(har ingen scanner tyvärr) från tiden strax innan jag blev inlagd på sjukhus, då var jag 15 år..benen och armarna är som pinnar och ingen trend i världen skulle kunna drivit mig att bli ett vandrande sklett kan jag tala om!

Det har gett mig perspektiv på tillvaron och vad som egentligen är viktigt eller inte! Ålder är inte viktigt, men att  bra är det i högsta grad !
Det här blev mer personligt än jag tänkt  MEN vissa bör  nog börja tänka i  lite vidare  banor..Livet är för värdefullt att slösa bort på att kritisera eller racka ner på andra, gör något bra för någon annan istället!

Nu ska jag ta mer av den spanska starka  äckliga hostmedicinen och sms:a my mate  Petra och fråga vad det var i den där goodibagen de fick med sig från Debenhams egentligen..åhh..jag vill nog inte veta;)...Kram!


Svarar på de kommentarer jag inte hunnit svara på ikväll imorrn, mååste sova bort den här förkylningen nu,Puss!
65 kommentarer
Linda

du får ringa ngn av dina kompisar och ta reda på vad som fanns i påsen, man blir ju nyfiken! :) haha

Simply me

Min mamma sa alltid: Om du inte har nat bra att saga tycker jag du ska vara tyst! Det verkar passa bra ganska ofta i bloggvarlden. Jag tycker du ar cool och kor ditt race och vi ar fler som tycker om det an som motsatter oss det :) Kram!

jessica

läste en bra kommentar en gång som jag försöker tänka på när det känns jobbigt ibland..jag vill ju väldigt gärna att alla i hela världen ska gilla mig och kan gråta floder om nån är otrevligt etc..

men iaf.. "Om Du inte gillar mig som jag är, så är jag förmodligen inte förtjust i Dig heller."

linda m

Jag diggar dej!! Go Hannah Go!
Hoppas du snart frisknar till
kram

anina

Ja vad ska man säga, man blir så irriterad, på vissa, håller med Simply Me:s mamma.
Min Plastmamma älskar kläder och hänger med i modet, hon är 55 år, jag undrar ifall hon har hamnat i en 50 årskris? Ha Ha nä tror inte det, hon bara älskar kläder, det är ett intresse. (Hon bloggar dock inte :) )
Jag håller på dig hannah, (Du ser inte ut att vara 40+.)

Christine

Ja, håller också med Simply Me's mamma =)
Och jag kan ju säga att du ser VERKLIGEN inte ut som 40! =) Haha, vilken looser. Hon är säkert 15 och sitter framför datorn varje dag och mår skitdåligt över sig själv och tar ut det över andra.. precis som alla nadra som skriver till andra och elaka saker. tragiskt.
Nä, ätstörningar är verkligen läskigt och borde inte kommenteras på det sättet. Har aldrig haft anorexia(eller var går gränsen iofs?) men jag var sjuuukt smal när jag var liten. Såg bilder från när jag var yngre för ett tag sedan och shit... vad smal jag var! Men när jag blev femton-sexton gick jag upp helt plötsligt så jg behövde inte direkt proffshjälp. Bra att du tog dig igenom det =) Kram! Oj, vad långt det blev...

Ha en underbar fredag!

Hanna "Hans"

Jag kommer aldrig att förstå folk som skriver sånt där... ärligt talat, vad vinner dom på det? Du vet ju själv att det är många som läser din blogg och tycker om den (jag tillexempel). Det var ett bra skrivet inlägg iaf! :) Keep on going! KRAM!

Christine

Vill tillägga också att din blogg är super och min favorit bland MODEBLOGGAR. =)

Maria

MAn blir galen här på bloggarna! Hur kan någon människa än förmå sig att skriva något liknande?
Jag håller med om allt du skriver och det här med att ätstörningar ksulle vara "inne" bland modebloggarna. Hur sjukt låter inte det? Att mna har/haft anorexia är inget man skryter om och att t.ex. skriva om det i en blogg kräver en hel del styrka från den som skriver. Det är inte världens enklaste, men man måste ändå skriva av sig.

Sen ser du itne ut som om du är 40+, det var också skrattretande att läsa, antagligen trodde hon att det skulle såra dig. Men jag tror på dig coh fortsätt i samma gamla stil på bloggen, jag gillar den verkligen jättemycket! Ha det bäst! Kram Maria

/K

Ville bara säga att jag läser din blogg varje dag, och gör det för att jag gillar den!
Det var modigt av dig att visa fotona, och jag är glad att du mår bra.
Ha en fin helg!

Gloom

Stark Spansk hostmedicin!!! Där blev jag allt nyfiken...

Nikki

Skit i såna dumma kommentarer. Bara avundsjuka människor som skriver så. Din blogg är min favoritblogg:)Keep up the good work;)

Hanna

va???????????? ja blir så fruktansvärt ledsen! ja, har inte skrivit det där! blev helt chockad idag när ja fick påhopp om att ja skrivit dumma kommentarer till andra! ja, är en söt o snäll tjej som aldrig har skrivit en sådan sak i hela mitt liv! hoppas du förstår! mvh Hanna! :)

irmeli

Ner med bloggmobbing! Det är bara fegisar som inte vågar säga något IRL som skriver sådana saker!

anina

Hanna:
Det där är enkelt att kolla upp på ip-adress :)

Anonym

Först Hannah, keep on going with you're blogg! Läser hellre din, än om nån femtonåring... gillar din blogg :) Lagom mix av mode, make up och personlig!
Keep on going ! Krams

Liz

Åh, vet du..
Jag tror att vissa som t ex inte fått någon uppmärksamhet som barn istället börjar göra typ VADSOMHELST för att få uppmärksamhet. Jag tror att vissa vill bara få ur sig elakheter för att "låtsas" och försöka tro på att de är bättre själva & på så vis må lite bättre för stunden.

Jag tror verkligen de som skriva sådana onödia, elaka, osanna kommentarer har problem. Du ska inte behöva ta sånt, ingen ska det.

Men saken är nog den att det blir lättare för de som har de i sig att säga sådant över internet än i det verkliga livet. det är bara så synd att man ska försöka medvetet såra och göra folk illa :(

MOBBNING, ATT MEDVETET SÅRA, ATT VARA ELAK UTAN GRUND FÅR ALDRIG VARA OKEJ.

du ser ju hur ung ( och snygg!!!) ut som helst, så jag hoppas du fattar att de bara vill såra och ljuger. Jag hoppas, även om det är svårt, att du bara kan ignorera sådana , eller kanske blocka dem?

Älskar din blogg & du verkar vara en sådan underbar människa, fler som du behövs :)
Starkt att trots allt berätta om dina upplevelser - jag tror ditt perspektiv på saken behövs. Så att kanske vissa kan börja förstå...Hoppas alla bara kan hantera detta respektfullt.

Många kramar!

hannahsthlm

Linda: Nu står det på bloggen vad som fanns i den lilla goodiebagen..;)

Simply Me: åhh..vilken klok mamma du har..stämmer så bra! Tack för din kommentar:)!

jessica: åhh..vilket bra citat, det ska jag lägga på minnet! Kram gumman:)!

Linda M: åhh..Tack:)! Jag äter esperitox och spanska hostmedicinen och försöker kurera mig till helgen..Ha det så bra!Kram!:)

anina: åhh..din plastmamma verkar ju störtskön! så där som hon är min äldsta moster också och hon är 60+..jag hoppas jag är så jag med när den tiden kommer:)!Ha en härlig helg! Kram!

Christine: Tack:) Vad gullig du är!Skönt att du inte behövde hjälp för din smalhet utan att det löste sig:)! Ha en jättebra helg! Kram!

Hanna "Hans": Tack:) Det var kul att höra! Ha en trevlig helg!:) Kram!

Maria: Tack:)!Nej ätstörningar är inget man skryter om direkt..nu kände jag mig tvungen dock att ta upp detta när jag tyckte det hade gått över gränsen! Tack för din suport! Hoppas du får en fabulous helg! Kram!:)

K: Tack:) Vad kul att höra! Ha en jätte bra helg! Kram!:)

gloom: he he..kan tänka mig det;)..Varför köper man inte fleeeer flaskor när man väl är där!? Nu är den ju nästan slut..HUR ska jag överleva nästa förkylning nu va? Får bli en tur till Spanien snart och fylla på läkemedels förrådet tror jag;)!

Nikki: Tack:) Ska försöka strunta i det härdan efter..Kram!:)

hannahsthlm

hanna: åhh..det blev konstigt hela den här grejen! Varför skulle nån vilja göra så mot dig? det är ju hur goofey som helst! hoppas vi slipper sånt här i fortsättningen! Kram=)!

irmeli: håller med..ner med Bloggmobbningen NU!!

tessanprinzessan. åhh..vad gullig du är! kul att höra! Tack:) Trevlig Helg!

Liz: Tack för din långa och gulliga och KLOKA kommentar! Människor som mobbar, vare sig det är IRL eller på bloggen kan inte må riktigt bra, man får tänka så..
Hoppas du får en underbar helg! Tack för att du läser! Kram!:)

suratanten

Mycket bra skrivet! Du har helt rätt:)

Och du är inte för "gammal"...hmmm...jag är ju lika "gammal", får också visa leg på systemet, hur kan man bli för gammal för mode?

Det verkar vara någon stackars uppmärksamhetstörstande människa i farten.

Maria

Man blir aldrig för gammal för vare sig mode eller att blogga. Sådeså.

Bloggmobbningen börjar bli ett jätteproblem, det kommer definitivt att finnas på tjejbloggkonferensen i höst!

Din blogg är super, fortsätt bara och strunta i alla tråkiga människor! Kramis!

stina

Jag och fler med mig har skrivit om detta flera gånger. Det är aldrig ok att skriva nedlåtande kommentarer på någons blogg. Dessa personer har mycket kvar att lära sig av livet.

Martina

Jag tycker du är stencool ;)

Vendela

Jag tycker att det är coolare att du bloggar än att t.ex. jag gör det. Fortsätt att blogga, du ser inte ut som 40+ snarare 30- ! Dina barn är jättesöra btw.

hannahsthlm

Suratanten: jaaa..vi är nog flera stycken som är too old for blogging isådanfall..och det är klart vi inte är det ju!! Mode är inte åldersrelaterat!
Om 10 år kommer inte den allmänna åsikten vara så det är jag SÄKER på..jag kommer då aldrig sluta intressera mig för mode och makeup iallafall..var så säker!=)
helt klart någon störd person i farten, speciellt scary blev det ju när stackars Hannas bloggnamn blev stulet oxå..och syndabocken i det hela..ho ho..vilken soppa alltså..Kram!

Maria: Tack för dina gulliga ord!:)
Mycket bra att Bloggkonferensen kommer bli av och att detta ämne kommer ventileras, måste verkligen få ett stopp..det här var riktigt sjukt!!=(
Ha en riktigt bra helg! Kram

Stina: Ja, jag vet att det är många som råkat ut för liknande incidenter och det är lika tråkigt för alla!Personer som har bloggmobbning som hobby
har verkligen mycket kvar att lära i livet! Kram!

Martina: ha ha..Tack ska du ha:)Kramiz!!

Vendela: åhh..tack:) Vad gullig du är! kram!

Emilee

Du är grym Hannah! :)

Malin

Jättebra inlägg! Jag förstår int vitsen med att klandra ner folk å säga massa dumma saker och sådant, skulle sj aldrig kunna göra det :S Hoppas ingen vilsen och dum själ börjar använda mitt bloggnamn för att hacka på någon bara:/ Hoppas att du mår bra nu tjejen! kram!

hannahsthlm

Emilee: åhh..Tack gumman!Det är ju du med!:)

Malin: Nej, jag förstår inte vitsen heller faktiskt..Läskigt är det verkligen att man kan hålla på och sno andras bloggnamn och adresser och skicka konstiga kommentarer....man får verkligen hoppas att man inte råkar ut för det själv som du skrev...huuuu..Ha det bra! Kram!

lameilleuse

Tack Hanna för ett mycket bra inlägg. Jag fyller 34 i maj och har också modebloggat ett par månader tills jag insåg att det tog upp alldeles för mycket tid (jag är egen företagare och jobbar jämt) så jag lade ner bloggen.

Jag hann dock också få ett par giftiga kommentarer jag med. Bl.a. för att jag ofta är inne på Englas blogg och skriver (hon är ju ca 10 år yngre än jag).

Jag har bott en stor del av mitt liv utomlands (Frankrike och Grekland), och aldrig, aldrig har jag stött på så mycket åldersnoja och åldersrasism som här i Sverige. En del svennar är så grå, så trångsynta, så komplexfyllda och så oerhört fula (ja, dessa egenskaper gör en ful om ni inte visste det).

Var kommer denna åldersrasism ifrån? Vem sätter ut regler för när, hur och var man för göra en viss grej?

Hannah, fortsätt med din blogg, ta ännu mer plats, och gör din stämma hörd!

Alla små fjortisar som sitter och klagar på hur gamla vi är kommer att se ut som 50 när de är i vår ålder om de fortsätter med sin trångsynta attityd.

P.S. Jag får också visa leg på systemet och får ofta höra att jag ser ut som 24 ;o) Men det viktiga är inte hur gammal man är eller hur man ser ut. Ju förr man inser det desto bättre.

GO HANNAH!!

Sofie

HANNA DU ÄR BÄST!!! FORTSÄTT MED DITT BLOGGANDE PÅ SAMMA SÄTT!! ÄLSKAR DIN BLOGG, LÄSER DEN VARJE DAG HA EN HÄRLIG LÖRDAG!!! KRAAM =)

hannahsthlm

Lameilleuse: Åhh..så du har lagt ner din Blogg? Har saknat den..Tråkigt att man inte kan kika in där mer nu då..=(..MEN jag förstår dock och VET att som egen företagare har man annat att pyssla med..Bloggen tar faktiskt en HEL del tid i anspråk!

Sverige är extremt med både utseendefixering och åldersnoja tycker jag!
Tänk exempelvis på Victoria Silvstedt som är 30+ och är uppskattad av BÅDE män och kvinnor i Italien BIG TIMES... Här i SVERIGE tycker folk hon är too much (okey..hon kanske är lite extrem..men vaddå..det är ju kul!),och typ lite för gammal...För gammal för vad undrar jag då verkligen!?

Sånt här som pågår i Sverige pågår inte i resten av Europa!
Har heller aldrig stött på åldersnoja i tex. Grekland i samma utsträckning! Bodde i Paris förrut ett tag och det var aldrig någon som brydde sig om att fråga hur gammal man var på utställen etc. Här är det vanligt att folk tom frågar "Vilket år är du född?" som första fråga på krogen..När jag då svarar som det är så är det typ: VAAAA..Jag trodde du var 82:a eller nåt..
ALLTSÅ--jag är såå trött på sånt snack och sen här på Bloggen oxå...VAD SPELAR DET FÖR ROLL?!:) tom. folk som är i 40 års åldern kan öppna med: "vilket år är du född då? "Som en allmänt intressant fråga...Själv frågar jag nästan ALDRIG om någons ålder...för mig är det inte intressant!

Hela Sverige borde gå en kurs som hette typ:"Strunta i åldern, se personen"
,..ja eller nåt liknande;)

Hoppas du har en riktigt trevlig Helg!=)
Stor Kram!

Sofie: åhh..nu blev jag glad:)! Tack ska du ha! Vad söt du är! Hoppas du har en riktigt härlig weekend! Kram kram!

lolita

USCH vad töntig kommentar! För det första är din blogg jättebra och du behöver verkligen inte ta åt dig av att någon avundsjuk snorunge ifrågasätter den. Och för det andra så BÖRJAR livet vid 30! Jag längtar ärligt talat tills jag är 30, man har gått igenom allt det jobbiga med att växa upp och man har massa livserfarenheter och är mogen och vuxen. Så pass vuxen att man inte skulle skriva en sån där kommentar! Och du ser verkligen inte ut som 40+ snarare som 20+.

Elin

Ville bara säga att jag gillar din blogg jätte mycket! Jättebra inlägg oxå. Tycker som du!

engla

Jag gillar dig och din blogg tokmycket, låt ingen trampa på dig! Men jag håller med om att det hela börjar gå överstyr nu med påhopp och rykten. Jag har precis hittat en blogg med rena förtal! Där har de diskuterat mig bakom ryggen och det är rena lögner. Har anmält det till blogg.se och slutar det inte blir det dessvärre polisanmälan. Det är hemskt att det ska gå så långt.
Kram!

Joanna

Jo, jag håller med om det här med folks "före-och-efter-datum"-snack. Liksom: "Va? 35? Såå gammal?!". Fy tusan, man är väl fortfarande en person, oavsett ålder. Själv tycker jag att det är coolt att det är människor av många olika åldrar med helt olika syn på mode och skönhet som bloggar om det. Fortsätt bara med det du gör, jag älskar din blogg!;-)

Vanja

Åldersfixering ja... HU! Fast jag har lagt märke till att den avtar i 20-årsåldern (plus/minus några år) då den första frågan inte länge är "hur gammal är du". Mognad antar jag... Å på tal om att skriva om mode säger jag bara Anna Wintour. Världens mäktigaste modetyckare är ju inte purung precis!

hannahsthlm

Lolita: Tack:)!Vill bara börja med att säga att jag tycker du verkar vara en nycket mogen och fantastisk ung dam=)!Du verkar så världsvan trots att du är så ung och gör absoute fabulous collage!
men som sagt..ålder är bara en siffra...det finns 15 åringar som är så visa som du är och det finns 50 åringar som är trotsigare och tjurigare än min 3 åring när han har sina trotsperioder;)...Alla är vi unika och gör det bästa av vad vi begåvats med! Tycker inte ålder ska vara ett hinder för att FÅ ha intressen varesig man är yngre eller äldre..Mode är tidlöst! Det finns små tjejer som är galna i kläder i 4 års åldern och det finns de som aldrig upptäcker "vitsen"...Tack för din kommentar!Lycka till med din Blogg och din Teater! =)kram!

Elihn: Tack=)! Vad kul att du läser här!

Engla: Tack!:) Vad roligt att höra!
Jag har förstått att du nog är den av alla bloggare som upplevt mest av allt från ryktesspridning,påhopp osv. MEN så har ju du den bästa och populäraste bloggen också! Det finns ju alltid människor som vill sätta käppar i hjulet för andra pga. att de själva inte mår särskilt bra eller att de är avundsjuka, så är det ju irl och oxå här på bloggen har jag förstått nu...(det tar etttag innan man kommer underfund med allt..jag har ju inte bloggat särskilt länge=)! Maria skrev i en kommentar längre upp att tydligen kommer Bloggmobbning stå på agendan på Bloggkonferensen i höst och det tycker jag låter bra, det är ett problem som måste tas på allvar och komma upp i ljuset!!
Huu..Lät riktigt scary med den där sidan du hittat där de förtalar dig..Har verkligen inte folk något viktigare att pyssla med?!
Du är en riktigt stark tjej!=) Kram!

joanna: tack ska du ha! Vad gullig du är! jag tycker oxå det blir roligare variation när både yngre och äldre bloggar om mode, synd att inte ännu fler "ännu äldre än jag" bloggar..det skulle oxå vara riktigt kul att läsa..tycker jag! Bara man har något intressant att skriva så spelar väll inte ålderna nån roll?! Jag vet en 12 årig tjej som är riktigt duktig..ålder är bara en siffra! kram!=)

Vanja: Precis! och alla designers..hur gamla är inte de?! Har nÅgon nånsin ifråga satt deras mode designande och kunskaper inom ämnet pga. deras ålder?! Lär man sig inte mer med tiden..inom de flesta områden?!:) Tack för din kommentar! kram!

v

Hej hannah, hoppas du har en bra start på denna veckan.. Var ett tag sen jag läste din blogg (bättrnig ska bli) så nu känner jag mig ganska lost i allt.. tycker det var skönt att höra om dina mat porblem en gång itden då det var som svårast.. Visst ser jag en förknippnng mellan modebloggorskor och ätstörningar med det är nog mer så att mode kretsar kring alla tjejer numera så de är nog inget speciellt isäg.. och ja ätstörningar skapas intew BARA av modeller.. med efter insjuknade tror jag man jämnför sig mer med dem och ser , såna feta lår jag har osv..
Trist att du blev så alvarligt sjuk, hann som tur var inte svälta mig till dina mått. men alla bör vi vara vaksamma och ödmjuka, ingen är värd ett sånt här hellvete som svälten faktiskt blir!!
Om det inte är allt för jobbigt är jag nyfiken på hur det tillslut vände för dig och vad jag kan göra för att komma vidare.. För såhär vill jag inte leva.

Kramar vanda ;)

hannahsthlm

V: Hej! Hoppas din vecka har startat bra den oxå!
Det är självklart så att modeller och mode i viss mån bidrar till att ideal blir skeva ! Visst finns det många som börjar banta för att se ut som modeller etc. Men jag tror de flesta slutar när det gått "för långt"...När man får anorexia så har man ju tappat den spärren, man kan inte se det alla andra ser längre..Själv gick allt väldigt fort för mig..jag gick ner ca 30 kg på 4 månader..från 58 till 28...Helt sjukt var det! och jag var riktigt riktigt dålig...Jag skulle gärna vilja hjälpa till på något sätt inom vården av anorexi pasienter..jag vet bra inte riktigt hur än!
Kan man hjälpa någon och "rädda någon" från de år jag förlorade så är det guld värt!
För mig kom räddningen nog genom att jag var så nere på botten att jag skulle dö...och det var ju inte det jag ville! men det ska absolut inte behöva gå så långt...Sen när jag skrevs ut från sjukhuset så var räddningen att jag Kom tillbaka till livet snabbt av mina kompisar som drog med mig till Amsterdam och Spanien den sommaren och jag kände att jag bara jag var tvungen att äta för att inte hamna på sjukhuset med droppp flera år till...det var ju mycket roligare att vara en tonåring och festa och resa än att ligga där och uggla...Sen mådde jag såklart dåligt i perioder och hade lite återfall av lindrigare..Jag tackade hela tiden nej till psykologhjälp och terapi när jag låg på sjukhus och det kan jag tycka är lite tragiskt idag...Hade jag tagit emot den hjälp som erbjöds hade jag kanske blivit frisk snabbare...
Jag önskar så att du blir bättre snart och börjar"leva på riktigt" igen för det gör man verkligen inte när man har anorexia...Du får gärna skriva igen om du undrar något! Du har allt mitt stöd...Stor Kram!!

v

tack hannah jag blir tårögd!
men samtidigt känns mina problem långt ifrån så svåra som dina jag väger väl 45.. de är liksom mycket mer än vad du gjorde som minst.. så mina prblem med maten känns ju inte som dem är så stora.. Nästan obefintliga. Därför tänker jag hemskt nog ibland att jag ska bli smalare så kanske fler skulle bry sig mera..

jaag hoppas verkligen fler drabbade börjar inom den vården.. det skulle vara mycket sköönare att få hjälp av någon som vet hur man haft det.
Hoppas du gör de inom en snar framtid!

Kram(:

lolita

Hannah: Tack, du är så himla snäll, fattar inte hur folk kan vilja trycka ner dig!

hannahsthlm

V: åhh..jag förstår dig så väl när du skriver att du tänker att det vore bättre att gå ner mer för att folk skulle bry sig då...Jag fick anorexia pga. att mina föräldrar skilde sig och att jag ville att de skulle se mig istället för deras problem..Men det fattade jag ju inte just då att det var på det viset riktigt..MEN jag kan tala om att blir du ännu sjukare så riskerar du att få men för livet och faktiskt dö! Du riskerar att emaljen i alla dina tänder går sönder även om du inte kräks för tändena är liksom gjorda för att äta..de tar stryk om man inte äter som man ska och det gör hjärtat oxå! är man riktigt undernärd kan det faktiskt stanna! Sen riskerar man att aldrig kunna få barn, att förlora flera år av sin utbildning och att ångra senare i livet att man lät sig själv att gå så långt..Så om du har möjlighet försök få den bästa vård du kan få NU.Du är värdefull och superbra och försök att prata med dem runt omkring dig som du inte tycker "bryr sig" ordentligt..kanske kan vara svårt MEN i det långa loppet är det 100000 ggr mer smart att göra det än att svälta sig själv så man hamnar med dropp eller dylikt. 45 kg är jätte lite..jag kom ihåg när jag vägde det att jag då frös hela tiden för att kroppen inte orkade hålla temperaturen etc. och att jag var inlagd med hjärtröntgen en sväng då också för jag svimmade ofta..sen blev det bara värre och värre! Du har hela livet framför dig och jag om någon vet att det inte bara är att börja äta igen..Men försök få hjälp att komma vidare, bra hjälp! Jag håller på dig! du är stark! Du fixar det om du vill...efter ett tag..man måste ändra på hela sitt tankesätt! Kram gumman!

Lolita: Tack:)! Vad gullig du är!

8ball

is very interesting site...

Helga

Hi, all. Nice site...I really like your site ! Good job man.:

analbleaching

Hello, nice site

analbleaching

Hello, nice site

analbleaching

Hello, nice site

Katie

Greetings!..i

Svetlana

Nice site... Cool guestbook...+

Urii

Nice site its very interesting site! your site is fantastic.u

Nicole

You have built a good website

Hillari

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it.a

Jimpson

Cool%21..+Nice+work...e

Katie

This site is really superb!!! Thank you for you work! Good Luckl

Smit

Nice site... Cool guestbook...

Britney

Nice site... Cool guestbook...

Vasilii

Many interesting information on your site - keep up good workw

Jesus

Hi, all. Nice site...I really like your site ! Good job man.2

Britney

Very cool design! Useful information. Go on!+

Keno

Excellent+site+%2D+do+keep+up+the+good+work.k

Joon

Your work is marvelous!!t

Jennifer

Sentimental+and+nostalgic.+Great..

Jooni

Greetings!..+

Georgjennifer

Great site, keep up the great work

Pandora Charms

<p><a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/">Pandora Charms</a> help to make good jewelry purchases for the items should have an eye-catching design that reflects an excellent quality of craftsmanship offered by <a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/">Pandora Australia</a> online store, which is why <a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/">Pandora Jewelries</a> are a good start for your collection. For assurance, you can even ask the countless number of people who have professed to the excellent attributes of these <a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/">Pandora Charms Jewellery</a>.</p>

<p><a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/pandora-beads-c-74.html">Pandora Beads</a> and <a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/">Pandora Bracelets</a> have been known to use the best gemstone around making them more attractive to prospective buyers. Perusing over the <a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/">Pandora Charms and Beads Accessories</a> catalogues, one can distinguish the cutting-edge design utilized for every piece of gold <a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/">Pandora Charms Jewelry</a>. And while the <a href="http://www.pandoracharmsaustralia2011.net/">Pandora Bracelets Jewelries</a> continue to improve the traditional jewelry styles to create fresh designs for its customers, it has likewise maintained a classic accent on every jewelry item available.</p>